Ark (ARK)

Ark (ARK) introductie

Ark logo

ARK is een redelijk nieuwe cryptocurrency (2017) die toch potentie heeft om erg groot te worden, mits zij de beloofde techniek daadwerkelijk kan realiseren. De techniek achter ARK heeft als doel om te kunnen fungeren als een brug tussen de verschillende blockchains. Dit zou bereikt moeten worden met de techniek 'SmartBridge' waaraan het ARK team werkt. Hierdoor zou dan een ecosysteem moeten ontstaan waarbinnen alle blockchains samen kunnen werken.

Met het gebruik van ARK kunnen transacties snel verwerkt worden doordat ARK een bloktijd van maar 8 seconden heeft. Dat houdt in dat de transacties in een blok om de 8 seconden verwerkt worden. Dat is een stuk sneller dan bijvoorbeeld Bitcoin, waar de bloktijd maar liefst 10 minuten is.

Hoewel ARK dus een relatief nieuwe cryptocurrency is, noteert deze toch al redelijk hoge positie in de cryptocurrency ranking lijsten. De ARK community groeit snel en de leden hebben erg veel vertrouwen in de munt. Om transacties ook in de toekomst snel te kunnen verwerken, heeft ARK ervoor gekozen data op de blockchain ook te verwerken in zogenaamde Sidechains. Daardoor blijft de algemene blockchain altijd beschikken over de benodigde capaciteit.

Ark (ARK) kopen

Ondanks het feit dat ARK een redelijk nieuwe munt is met een niet al te grote marktwaarde (in vergelijking met de grootste), is ARK nu al te koop bij een Nederlandse partij waar met iDeal betaald kan worden, namelijk Litebit. Daarnaast is ARK op te koop op enkele exchanges.

Om ARK te kopen met iDeal kunt u hier terecht:

Litebit

ARK kopen bij Litebit
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptovaluta gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Litebit


Om ARK te kopen op een exchange kunt hier terecht:

Binance

ARK ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance


Let er wel op dat wanneer u ARK wilt gaan kopen bij een exchange, u eerst in bezit dient te zijn van een andere cryptocurrency waarmee gehandeld kan worden. Dat zijn onder andere Bitcoin en Ethereum. Deze munten kunt u ook weer kopen met iDeal bij Litebit.

Ark (ARK) verkopen

Het verkopen van ARK gaat het snelst bij Litebit. Deze Nederlandse partij biedt de mogelijkheid ARK te verkopen middels een bankoverschrijving. Het verschuldigde bedrag wordt vaak binnen 3 werkdagen al uitbetaald.

Litebit

ARK verkopen bij Litebit
Litebit biedt de mogelijkheid uw Ark te verkopen.

Naar Litebit

Ark wallet

Voor ARK zijn er verschillende wallets beschikbaar. ARK kunt u bewaren bij een exchange (online), maar dat is niet een heel veilige manier om uw cryptovaluta te bewaren. Exchanges zijn namelijk geregeld slachtoffer van hacks en aanvallen. En hoewel er vaak geen leden getroffen worden, bestaat de kans wel dat u niet bij uw munten kunt.

U kunt er ook voor kiezen uw ARK munten op te slaan in een software wallet. Deze is te downloaden op Github.

Daarnaast kan ARK ook worden opgeslagen op de Nano Ledger S. Dat is veruit de meest veilige manier voor het opslaan van cryptocurrency. Zeker voor personen met een grote hoeveelheid cryptocurrency is het aan te raden gebruik te maken van een dergelijke oplossing.

Ledger Wallet

Ark hardware wallet
De hardware wallet Ledger Nano S is momenteel de veiligste manier om (grote hoeveelheden) cryptocurrency te bewaren. De Ledger Nano S biedt de mogelijkheid een groot aantal cryptocurrency op een veilige offline manier te bewaren, waaronder ook Ark.

Bekijk dit product (€ 95,59)

Doel van Ark en ARK

De missie van ARK is om te kunnen fungeren als slimme brug tussen verschillende blockchains, waaronder die van ARK zelf. Hierdoor zouden in de toekomst de verschillende blockchains beschikbaar gemaakt kunnen worden binnen een enkel ecosysteem. Ook is het een doel van ARK om de blockchain schoon en snel te houden, door gebruik te maken van zogenaamde Sidechains, waarop data wordt geplaatst die niet cruciaal is voor het functioneren van de blockchain.