Ethos (ETHOS)

Ethos (ETHOS) introductie

Ethos logo

Ethos is een cryptocurrency die zich richt op het ontwikkelen van een universele cryptowallet waarmee iedereen op een simpele manier toegang zou moeten krijgen tot cryptocurrency. Over het algemeen is de crypomarkt erg ontmoedigend voor nieuwkomers. Vooral als zij direct geconfronteerd worden met begrippen als wallets, exchanges en minen. Ethos wil hierin verandering brengen door een universele wallet te ontwikkelen die verschillende cryptocurrency en fiatgelden ondersteunt. Op deze manier zou iedereen toegang krijgen tot de vrij moeilijk te begrijpen cryptomarkt.

Het Ethos platform bestaat uit 4 onderdelen: de universele wallet, de Fiat Gateway, Ethos Social en Ethos Bedrock. Veruit de meeste investeerders beschouwen de universele wallet als leidend voor de Ethos koers. Omdat Ethos in beginsel had beloofd aan het begin van het eerste kwartaal 2018 een functionele universele wallet klaar te hebben, stegen de koersen zo hard door tot begin januari. Toen bleek dat de universele wallet toch niet zo snel beschikbaar zou zijn, kelderde de koers met maar liefst 75% tot eind februari 2018. Ethos heeft de nu de belofte gedaan voor het eind van het eerste kwartaal 2018 toch echt op de proppen te gaan komen met een werkende eerste versie van de wallet. Mocht dit inderdaad gehaald worden, dan is de kans erg groot dat de koers weer gaat stijgen zijn vorige hoogste punt. Dat zou dan een stijging van 300% zijn op de huidige waarde.

Ethos (ETHOS) kopen

Ethos kopen kan op het moment helaas bij Binance. Een Nederlandse partij die Ethos aanbiedt is er helaas nog niet. Om Ethos te kunnen kopen bij Binance dient er een account aangemaakt te worden. Daarna moet er Bitcoin of Ethereum gestort worden op het account om op een BTC of ETH markt deze cryptovaluta weer om te wisselen voor Ethos. Bitcoin of Ethereum kopen met iDeal kan bij Litebit.

Binance

ETHOS ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance

Ethos (ETHOS) verkopen

Uw Ethos verkopen kan bij dezelfde partij als waar de munt verkregen is, in het geval van Ethos is dat Binance. Om Ethos te laten uitbetalen in euro's, dient de munt eerst omgewisseld te worden naar een munt die verkocht kan worden voor euro's. Dat zijn onder andere Bitcoin en Ethereum. Om deze munten te verkopen kunt u dan weer terecht bij Litebit.

Ethos wallet

De echte Ethos wallet, namelijk de universele wallet waar velen met smart op wachten, is helaas nog niet beschikbaar. Omdat er ook nauwelijks gehandeld kan worden in Ethos, zijn er ook niet veel plekken waar de munt online bewaard kan worden. Op het moment biedt alleen Binance deze optie.

Het is daarnaast ook mogelijk met enig werk Ethos op te slaan op een Nano Ledger S. Ethos is namelijk een ERC20 token (een Ethereum token), welke door de Nano Ledger S ondersteund worden. Om de Nano Ledger S zo ver te krijgen Ethos te accepteren, kost wel enige inspanning. Meer daarover leest u hier.

Doel van Ethos en ETHOS

De missie van Ethos is om de macht over geld weer terug te geven aan de mensen. Hiervoor hebben zij als doel gesteld om een makkelijk te gebruiken universele wallet te ontwikkelen waarop zowel cryptocurrency als fiatgelden gebruikt kunnen worden. Mocht dit lukken, dan zijn exchanges niet meer nodig. Er kan dan immers zonder tussenkomst van een exchange direct geruild worden. Transactiekosten worden dan verrekend in Ethos.

De eerste versie van de universele wallet zou nog in het eerste kwartaal van 2018 live moeten gaan. De livegang van de universele wallet is echter eerder al uitgesteld.