ICON (ICX)

ICON (ICX) introductie

ICON logo

ICON (ICX) heeft het ambitieuze doel om hyperconnectiviteit te creëren. Dit zou moeten gebeuren door de verschillende Blockchains en bedrijven aan elkaar te verbinden. Hierdoor zou in principe iedereen die daar interesse in heeft, gebruik kunnen maken van Blockchain technologie. ICON zou dan een ecosysteem zijn waarbinnen alle Blockchains van verschillende bedrijven opereren.

Het bedrijf achter ICON is de Dayli Financial Group. Dit is een Koreaans bedrijf dat in Korea marktleider is met het grootste Blockchain netwerk. ICX is door het bedrijf in het leven geroepen om transacties op de Blockchain te kunnen verwerken. Daarnaast is het de bedoeling dat ICX ook een geldig betaalmiddel wordt. Momenteel zit de munt echter nog in de testfase. Een investering in ICX is dus op het moment nog een investering in een munt die nog niet actief of getest is. De verwachting is wel dat de munt vrij snel uit de testfase verplaatst wordt. De waarde van ICX kan dan erg hard gaan stijgen.

ICON (ICX) kopen

ICON ICX is nog niet beschikbaar via een Nederlandse partij. Deze munt kan daarom ook niet gekocht worden met iDeal. Ook het beleggen in ICON is nog niet mogelijk. Op het moment is ICON ICX alleen te krijgen op enkele exchanges. Om hier aan ICON ICX te kunnen komen, zal eerst een traditionele munt als Bitcoin of Ethereum aangeschaft moeten worden. Hiervoor kunt u terecht bij Litebit.

Vervolgens zullen de munten verhuisd moeten worden naar een exchange waar ICON ICX beschikbaar is. Dat zijn op het moment de volgende exchanges:

Binance

ICX ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance

ICON (ICX) verkopen

Ook het verkopen van ICON ICX kan momenteel alleen via exchanges. Hiervoor kunt u dezelfde exchanges gebruiken als waar de munt gekocht kan worden.

ICON wallet

Omdat ICON ICX officieel nog in de testfase zit, is er nog geen officiële wallet beschikbaar voor ICX. Momenteel kan ICX dus alleen worden bewaard in een exchange wallet. ICX bewaren kan bij de volgende exchanges:

Binance

ICX bewaren bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance

Doel van ICON en ICX

De missie van ICON is om alle Blockchains overal te verbinden en grenzen weg te nemen. Er treedt dan hyper connectiviteit op. Mocht dit lukken, dan is de Blockchain opeens een stuk toegankelijker voor bedrijven en consumenten. Bedrijven en consumenten zouden dan niet meer gebonden zijn aan landsgrenzen of politieke besluiten (censuur).