Tether als stabiele cryptocurrency in onrustige tijden

Tether is een cryptocurrency welke, naar eigen zeggen, verbonden is aan de dollar. Voor elke Tether token die in omloop is, zou er een dollar beschikbaar moeten zijn in de kas van Tether. Op deze manier zou er sprake moeten zijn van een stabiele cryptocurrency die op verschillende grote exchanges geaccepteerd wordt. Dat is natuurlijk ideaal voor perioden waarin de koersen onder druk staan. Cryptocurrency zouden dan namelijk gewoon geruild kunnen worden tegen Tether en vervolgens weer geïnvesteerd kunnen worden wanneer de koersen weer aantrekken. Omdat Tether gekoppeld is aan de dollar, zou de waarde hetzelfde blijven, ook wanneer alle andere koersen dalen. Tether fungeert als een zogenaamde 'Stablecoin', een cryptocurrency waarvan de waarde niet of nauwelijks verandert.



Vraagtekens bij liquiditeit Tether

Tether heeft onlangs geclaimd dat zij beschikking hebben over 2,3 miljard dollars, waartegen Tether coins uitgegeven kunnen worden. De SEC (Amerikaanse toezichthouder) betwijfeld of dit klopt en heeft naar aanleiding van die twijfel gevraagd om informatie waarmee bewezen kan worden dat Tether inderdaad in bezit is van het genoemde aantal dollars. Tether heeft naar aanleiding hiervan opdracht gegeven aan de accountant om dit te bewijzen, maar verbrak vervolgens alle banden met de accountant voordat dit gedaan kon worden. Dat ziet er slecht uit, maar Tether beweerd dit te hebben gedaan omdat de huidige accountant er een te gedetailleerde procedure op na hield. Binnenkort zal blijken of Tether de waarheid spreekt, wanneer het liquiditeitsrapport eenmaal geleverd wordt en gecontroleerd is door de SEC.



Het doel van Tether en waarom dit erg handig is

Het doel van Tether is om een stabiele cryptovaluta te bieden die ook in onstuimige tijden hetzelfde waard blijft. Omdat het vaak moeilijk is om bepaalde cryptocurrency te verkopen en daar euro's voor in plaats te krijgen, kan het handig zijn om de cryptocurrency tijdelijk in te wisselen voor Tether. Op die manier blijft de waarde gelijk. Is het doel echter om een bepaalde cryptocurrency om te zetten naar een nationale valuta, dan is het handiger deze te ruilen tegen een cryptocurrency die wel verkocht kan worden. Zo kan bij een partij als Litebit, Bitcoin, Ethereum, Ripple en een groot aantal andere cryptocurrency direct verkocht worden. Middels een bankoverschrijving wordt de waarde van de cryptovaluta dan uitbetaald in euro's.

Tether is dus vooral handig voor actieve handelaren die tijdelijke koersdalingen liever uitzitten. Nadat de koersdalingen afgelopen zijn, kan Tether dan weer geruild worden tegen een cryptocurrency met positieve vooruitzichten. Met een investering in Tether is niks te verdienen, maar dat is ook het doel van de munt dan ook helemaal niet. Tether kan daarnaast handig zijn wanneer bepaalde cryptovaluta tijdelijk niet verkocht kunnen worden.

VorigeBinance tijdelijk offline
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter