Welke kosten komen kijken bij het huren van een kantoor?

Het eerste wat je doet als je op zoek bent naar een kantoorruimte is het bekijken van de huurprijs. Komt de huurprijs overeen met je budget? Echter zijn de huurkosten niet de enige kosten waar je rekening mee moet houden. Er zijn nog meer kosten die je niet over het hoofd wilt zien in de zoektocht naar de geschikte kantoorruimte. In dit blog lees je over de kosten die komen kijken bij de huur van een kantoorruimte.


Welke onverwachte kosten moet je onthouden?

Het berekenen van een totale huurprijs wordt vaak als lastig ervaren. Zoals je hierboven hebt gelezen komen er meestal meer kosten bij kijken dan verwacht wordt. Er zijn verschillende kostenposten die de totale huurprijs vormen. Veel verhuurders geven geen duidelijk overzicht van de totale kosten. Lees verder om een beter beeld te krijgen bij de mogelijke kosten die je kan verwachten bij de huur van een kantoorruimte.


Grootste kostenpost: huurprijs

Een groot deel van de kosten is natuurlijk de "kale" huur. Deze kan sterk variëren per kantoorruimte. Er is geen vast rekenmodel waarbij je kan uitrekenen wat een realistische huurprijs is. Wat wel een handig middel is, is berekenen van de huurprijs per m2. Zo krijg je een indicatie van wat je kwijt bent per ruimte en kun je dit vergelijken met andere kantoorruimtes. De huurprijs per m2 kan sterk verschillen per kantoor. Wel moet je ook rekening houden met andere factoren zoals locatie. Een grote kantoorruimte in hartje Amsterdam is natuurlijk duurder dan een kleine flexwerkplek buiten de randstad.


Wees alert met servicekosten

Wat valt onder servicekosten bij het huren van een kantoorruimte? Veel huurders struikelen hierover, krijgen onverwachte extra kosten en weten niet waarvoor ze betalen. Onder servicekosten vallen ondere andere gas, water, licht, internet, gebruik van gemeenschappelijke ruimten, receptiekosten etc.

Wees je er dus van bewust dat er over de kale huurprijs vaak nog een aantal servicekosten moet worden betaald. Deze kosten verschillen per verhuurder en worden vaak niet duidelijk vermeld bij het sluiten van de huurovereenkomst. Om onduidelijkheid te voorkomen geven we je als tip om van te voren af te spreken met de huurder voor welke servicekosten je betaald.


Kosten voor de inrichting

Naast de kantoorruimte die je huurt is het natuurlijk ook van belang dat je zorgt voor kantoormeubilair. Dit verschilt natuurlijk per smaak en budget. Houd je van een minimalistisch interieur ben je minder geld kwijt dan dat je voor luxe design kantoor gaat. Op zoek naar inspiratie of benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de website van SKEPP. Daar zijn verschillende soorten kantoormeubilair verkrijgbaar en kun je virtueel je eigen kantoorruimte inrichten.


Onderaan de streep

Nu weet je op welke kosten je kan verwachten bij de zoektocht naar je nieuwe kantoorruimte. Laat je niet verrassen en bedenk dat er meestal meer kosten zijn dan alleen de kale huurprijs. Denk ook aan extra service kosten en de inrichting van je kantoor. Succes met het vinden van jouw perfecte kantoorruimte.

VorigeGeld lenen? Let hier op!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter