Bitcoin kopen? Bekijk hoe en waar

Bitcoin kopen kan op verschillende plaatsen en op verschillende manieren. Omdat wij in Nederland gebruik maken van iDeal, is het kopen van Bitcoin via iDeal in Nederland veruit het populairste. Dat kan gelukkig ook weer bij verschillende partijen zoals Litebit of Bitonic. Helaas zijn bij deze partijen niet altijd Bitcoins beschikbaar. Er zijn gelukkig meer mogelijkheden om Bitcoins te kopen via creditcard of bankoverschrijving. Ook kunnen Bitcoins verkregen worden door deze te ruilen voor andere coins op een zogenaamde exchange.

Bitcoin kopen met iDeal

Er zijn verschillende partijen die de mogelijkheid bieden Bitcoin te kopen met iDeal. Bij de meeste partijen is een account vereist om Bitcoin te kunnen kopen. Daarnaast vereisen sommige partijen een complete verificatie om meer dan een x bedrag aan Bitcoin te kunnen kopen. Het verificatieproces bestaat uit het uploaden van een kopie ID of paspoort, een bewijs dat u woont op het adres waar u claimt te wonen en het verifiëren van een betaalrekening. Omdat er bij de partijen die cryptocurrency verkopen vaak erg veel bezoekers zijn, kan het zijn dat een partij een munt tijdelijk niet kan leveren of tijdelijk helemaal geen nieuwe leden meer accepteert. Mocht dat het geval zijn, kijk dan eens bij een ander verkooppunt.

Bitcoin kopen met iDeal kan bij de volgende verkooppunten:

Bitvavo

Bitcoin kopen bij Bitvavo
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptocurrency gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Bitvavo
Bitcoin Meester

Bitcoin kopen bij Bitcoin Meester
Aanbieder van o.a. Bitcoin voor Nederlandse klanten.

Naar Bitcoin Meester
Anycoindirect

Bitcoin kopen bij Anycoindirect
Verkoper van verschillende cryptocurrency (grote voorraad) waar betaald kan worden met iDeal.

Naar Anycoindirect


Bitcoin kopen met creditcard

U kunt er ook voor kiezen Bitcoins te kopen met een creditcard. Meestal duurt dit iets langer omdat bij veel partijen het valideren van een creditcard gewoon langer duurt dan het valideren van een bankrekening via iDeal. Wanneer de verificatie van de creditcard is afgerond, gaat het kopen van Bitcoin hetzelfde in zijn werk als bij het gebruik van iDeal. Hiervoor kunt u bovenstaande stappen raadplegen.

Bitcoin kopen met creditcard kan bij dezelfde partijen waar ook met iDeal betaald kan worden (zie bovenstaand).

Bitcoin kopen bij een broker

Veruit de snelste manier om te kunnen handelen/speculeren in Bitcoin is om een account aan te maken bij een broker. Hier kan gespeculeerd worden op onder andere de Bitcoin koers. Er kan zowel geïnvesteerd worden in een koersstijging- als daling. Een ander groot voordeel is dat deze brokers een demo-account bieden. Daarop kan kosteloos gekeken worden of het systeem bevalt en hoe alles werkt. Na het inschrijven bij een broker kan in principe direct een bedrag gestort worden en kan begonnen worden aan het verhandelen van cryptocurrency.

De volgende brokers bieden de mogelijkheid te investeren in Bitcoin:

Plus500

Bitcoin handelen bij Plus500
Populaire online broker die de mogelijkheid biedt te handelen in verschillende cryptocurrency. Deze broker biedt de mogelijkheid een gratis demo-account aan te maken.

Naar Plus500

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

eToro

Bitcoin handelen bij eToro
Bekende internationale broker waar gehandeld kan worden in verschillende cryptocurrency. Gratis demo-account beschikbaar.

Naar eToro
Markets.com

Bitcoin handelen bij Markets.com
Bekende internationale broker waar belegd kan worden in Bitcoin Futures. Markets.com biedt nieuwe leden een gratis demo-account.

Naar Markets.com

Bitcoin kopen op een exchange

Wanneer u in bezit bent van een altcoin en deze graag zou omruilen voor Bitcoin, kunt u hiervoor terecht bij een crypto exchange. Op deze exchange kunnen gebruikers de ene munt omruilen voor de ander. Om dit te kunnen doen moeten cryptocurrency wel eerst worden verzonden naar de online wallet(s) die bij het aanmaken van een account worden gegenereerd. Wanneer de cryptocurrency beschikbaar is in het account, kan er vervolgens gehandeld worden.

Bij de volgende exchanges kan Bitcoin geruild worden tegen andere cryptocurrency:

Binance

Bitcoin ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance
Changelly

Bitcoin ruilen bij Changelly
Exchange waar een groot aantal munten geruild- of gekocht (creditcard) kan worden.

Naar Changelly
Coinbase

Bitcoin ruilen bij Coinbase
Exchange waar ook munten gekocht kunnen worden via bankoverschrijving of creditcard.

Naar Coinbase