Ripple (XRP)

Ripple (XRP) introductie

Ripple logo

Ripple is het bedrijf achter Ripplenet en XRP (de valuta van Ripple). Ripple biedt een systeem waarop internationale betalingen snel en gratis uitgevoerd kunnen worden. In tegenstelling tot bij andere cryptocurrency, draait dit systeem op een centraal punt. Er is dus geen sprake van een gedecentraliseerd systeem en ook niet van een gedecentraliseerde munt (de XRP).

Handig om te weten is dat Ripple en XRP twee afzonderlijke producten zijn. XRP wordt hierbij naar voren gebracht als voorkeursvaluta op het Ripple systeem, maar klanten van Ripple kunnen er ook voor kiezen geen gebruik te maken van XRP. Het succes van Ripple hoeft daarom nog niet een succes voor XRP te zijn.

Ripple (XRP) kopen

Omdat XRP een populaire cryptocurrency is, wordt deze door veel partijen aangeboden. XRP kopen bij een Nederlandse partij met iDeal kan bij Litebit.

Bitvavo

XRP kopen bij Bitvavo
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptocurrency gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Bitvavo
Litebit

XRP kopen bij Litebit
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptovaluta gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Litebit
Bitcoin Meester

XRP kopen bij Bitcoin Meester
Aanbieder van o.a. Bitcoin voor Nederlandse klanten.

Naar Bitcoin Meester


XRP kan ook gekocht worden bij verschillende exchanges en brokers. Bij de exchanges kunt u andere cryptocurrency omruilen voor XRP en bij de brokers die XRP aanbieden als handelsmiddel, kunt u direct handelen in XRP zonder de munt daadwerkelijk aan te schaffen.

XRP ruilen tegen een andere munt kan bij:

Binance

XRP ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance
Changelly

XRP ruilen bij Changelly
Exchange waar een groot aantal munten geruild- of gekocht (creditcard) kan worden.

Naar Changelly


Beleggen in XRP zonder de munt daadwerkelijk te kopen kan bij:

Plus500

XRP handelen bij Plus500 (CFD)
Populaire online broker die de mogelijkheid biedt te handelen in verschillende cryptocurrency CFD's. Deze broker biedt de mogelijkheid een gratis demo-account aan te maken.

Naar Plus500

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

eToro

XRP handelen bij eToro (CFD)
Bekende internationale broker waar gehandeld kan worden in verschillende cryptocurrency. Gratis demo-account beschikbaar.

Naar eToro

 
*De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.

Ripple (XRP) verkopen

Uw XRP verkopen kan ook weer op verschillende manieren. Waarschijnlijk wilt u uw XRP gewoon omzetten naar Euro's. Daarvoor kunt u terecht bij Litebit (let op: cryptocurrency verkopen aan Litebit kan slechts enkele malen per dag!):

Bitvavo

XRP verkopen bij Bitvavo
Bitvavo biedt de mogelijkheid uw Ripple te verkopen.

Naar Bitvavo
Litebit

XRP verkopen bij Litebit
Litebit biedt de mogelijkheid uw Ripple te verkopen.

Naar Litebit
Bitcoin Meester

XRP verkopen bij Bitcoin Meester
Bitcoin Meester biedt de mogelijkheid uw Ripple te verkopen.

Naar Bitcoin Meester


Daarnaast kan er ook gekozen worden XRP om te ruilen voor een andere munt op een exchange. Hiervoor kunnen dezelfde exchanges gebruikt worden als voor het kopen van XRP.

Ripple wallet

In tegenstelling tot bij andere cryptocurrency, is er voor XRP geen speciale wallet beschikbaar. XRP dient daarom opgeslagen te worden op een algemene wallet voor meerdere cryptocurrency. Dit kan op verschillende manieren: online, op een software applicatie of op een hardware applicatie.

XRP online bewaren
XRP kan online bewaard worden bij onder andere Litebit of een exchange waar XRP verhandeld kan worden. Let er wel op dat het online bewaren van cryptocurrency de minst veilige manier is.

XRP softwarematig bewaren
Er zijn verschillende softwarewallets beschikbaar waarin XRP opgeslagen kan worden.
{lijst waar XRP opgeslagen kan worden software}

XRP hardwarematig bewaren
De veiligste manier om XRP te bewaren, is om dat te doen op een speciaal daarvoor ontworpen hardware device. XRP kan onder andere op de volgende middelen bewaard worden:

Ledger Wallet

Ripple hardware wallet
De hardware wallet Ledger Nano S is momenteel de veiligste manier om (grote hoeveelheden) cryptocurrency te bewaren. De Ledger Nano S biedt de mogelijkheid een groot aantal cryptocurrency op een veilige offline manier te bewaren, waaronder ook Ripple.

Bekijk dit product (€ 95,59)

Doel van Ripple en XRP

Het doel van Ripple is om internationale betalingen snel en praktisch gratis uit te kunnen voeren. Het doel van XRP is Ripple hierbij te ondersteunen. Daarnaast heeft Ripple als doel het eerste gecentraliseerde Blockchain systeem te lanceren waar banken en overheden mee aan de slag kunnen.