Ethereum (ETH)

Ethereum (ETH) introductie

Ethereum logo

Ethereum is een openbaar software platform gebaseerd op Blockchain technologie. Op het Ethereum platform kunnen ontwikkelaars decentrale applicaties bouwen. De data die op deze platformen rondgaat is niemands eigendom en zou niet te hacken moeten zijn. Dit is zeker voor ontwikkelaars in landen met strenge censuurwetten erg handig. In tegenstelling tot Bitcoin richt Ethereum zich niet voornamelijk op het faciliteren van betalingen, maar op het hosten van decentrale applicaties. Ethereum zou gezien kunnen worden als een server die van- en voor iedereen is.

De Ethereum coin is in eerste instantie bedoeld om te kunnen betalen op de Ethereum Blockchain. Het gaat dan dus om betalingen aan decentrale applicaties. Daarnaast biedt Ethereum ook de mogelijkheid zogenaamde Smart Contracts te maken. Door gebruik te maken van Ethereum zou in principe elke gecentraliseerde applicatie, gedecentraliseerd kunnen worden. Zelfs Facebook zou op Ethereum kunnen draaien.

Ethereum (ETH) kopen

Omdat Ethereum de meest populaire altcoin is, kan deze op verschillende manieren verkregen worden. In Nederland kan Ethereum ook via iDeal worden gekocht bij verschillende partijen. Omdat de voorraad vaak beperkt is, kan het handig zijn de beschikbaarheid te controleren bij verschillende partijen.

Bitvavo

ETH kopen bij Bitvavo
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptocurrency gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Bitvavo
Litebit

ETH kopen bij Litebit
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptovaluta gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Litebit
BtcDirect

ETH kopen bij BtcDirect
Verkoper van Bitcoin, Ethereum en Litecoin waar betaald kan worden met iDeal.

Naar BtcDirect
Anycoindirect

ETH kopen bij Anycoindirect
Verkoper van verschillende cryptocurrency (grote voorraad) waar betaald kan worden met iDeal.

Naar Anycoindirect
Bitcoin Meester

ETH kopen bij Bitcoin Meester
Aanbieder van o.a. Bitcoin voor Nederlandse klanten.

Naar Bitcoin Meester


Ethereum kan ook aangeschaft worden op verschillende exchanges. Daarnaast kan er ook gehandeld worden in Ethereum bij verschillende brokers. Een groot voordeel hiervan is dat de munt niet daadwerkelijk gekocht hoeft te worden en dus ook geen wallet nodig is. Bij een broker kan Ethereum in principe binnen 10 minuten verhandeld worden. Er kan dan worden geïnvesteerd in een koersstijging- of daling.

Ethereum verkrijgen door deze te ruilen voor een andere cryptocurrency kan hier:

Binance

ETH ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance
Changelly

ETH ruilen bij Changelly
Exchange waar een groot aantal munten geruild- of gekocht (creditcard) kan worden.

Naar Changelly
Coinbase

ETH ruilen bij Coinbase
Exchange waar ook munten gekocht kunnen worden via bankoverschrijving of creditcard.

Naar Coinbase


Ethereum verhandelen zonder de munt daadwerkelijk aan te hoeven schaffen kan hier:

Plus500

ETH handelen bij Plus500
Populaire online broker die de mogelijkheid biedt te handelen in verschillende cryptocurrency. Deze broker biedt de mogelijkheid een gratis demo-account aan te maken.

Naar Plus500

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

eToro

ETH handelen bij eToro
Bekende internationale broker waar gehandeld kan worden in verschillende cryptocurrency. Gratis demo-account beschikbaar.

Naar eToro

 
*De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.

Ethereum (ETH) verkopen

Ook het verkopen van Ethereum kan bij verschillende partijen. Waarschijnlijk wilt u uw Ethereum verkopen en daarvoor in plaats Euro's ontvangen. U kunt daarvoor terecht bij één van onderstaande partijen:

Bitvavo

ETH verkopen bij Bitvavo
Bitvavo biedt de mogelijkheid uw Ethereum te verkopen.

Naar Bitvavo
Litebit

ETH verkopen bij Litebit
Litebit biedt de mogelijkheid uw Ethereum te verkopen.

Naar Litebit
BtcDirect

ETH verkopen bij BtcDirect
BtcDirect biedt de mogelijkheid uw Ethereum te verkopen.

Naar BtcDirect
Anycoindirect

ETH verkopen bij Anycoindirect
Anycoindirect biedt de mogelijkheid uw Ethereum te verkopen.

Naar Anycoindirect
Bitcoin Meester

ETH verkopen bij Bitcoin Meester
Bitcoin Meester biedt de mogelijkheid uw Ethereum te verkopen.

Naar Bitcoin Meester


Ethereum kan daarnaast ook omgeruild worden op dezelfde exchanges waar deze verkregen kan worden. Daarnaast kan Ethereum ook op veel ICO's ingeruild worden tegen een (nog) niet functionerende cryptocurrency. Let er daarbij wel op dat aan ICO's grote risico's verbonden zijn.

Ethereum wallet

De officiële Ethereum wallet is te downloaden op de Ethereum website. Dit is een software wallet die wordt geplaatst op het device waarop deze wordt gedownload. Ethereum kan daarnaast ook op een veiligere (hardwarematige) manier worden opgeslagen.

Ledger Wallet

Ethereum hardware wallet
De hardware wallet Ledger Nano S is momenteel de veiligste manier om (grote hoeveelheden) cryptocurrency te bewaren. De Ledger Nano S biedt de mogelijkheid een groot aantal cryptocurrency op een veilige offline manier te bewaren, waaronder ook Ethereum.

Bekijk dit product (€ 95,59)

Doel van Ethereum en ETH

De missie van Ethereum is om een ecosysteem te bieden waar decentrale applicaties op gebouwd kunnen worden. Het doel van ETH binnen de Ethereum Blockchain, is om betalingen te kunnen doen bij decentrale applicaties.