Cardano (ADA)

Cardano (ADA) introductie

Cardano logo

Cardano staat bekend als de 'academische coin'. Deze bekendheid is het gevolg van de sterke focus op wiskundige theorieën waarmee de munt van Cardano (ADA) ontwikkeld is. Cardano lijkt succesvol en wordt door sommigen al gezien als de eerste derde generatie cryptocurrency (dit geldt trouwens ook voor verschillende andere altcoins). Of Cardano dit compliment ook daadwerkelijk gaat waarmaken, zal moeten blijken.

Cardano probeert de voordelen van Bitcoin, Ethereum en Litecoin te combineren om op deze manier te komen tot een product dat de rest zal overtreffen. Cardano richt zich vooral op zogenaamde Smart Contracts waarin ADA dient als waardeopslag. Een groot verschil met concurrenten als Ethereum is dat Cardano claimt de techniek om Smart Contracts te kunnen afhandelen al heeft en al bewezen is. Verwacht wordt dat binnenkort de eerste praktijkoplossing gebruikt gaat worden. Cardano is van plan om diploma's van Griekse academici op te slaan als Smart Contract binnen de Cardano Blockchain.

Cardano (ADA) kopen

Cardano kopen is sinds kort ook mogelijk met iDeal. Cardano kopen met iDeal kan bij de volgende Nederlandse partijen:

Bitvavo

ADA kopen bij Bitvavo
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptocurrency gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Bitvavo
Bitcoin Meester

ADA kopen bij Bitcoin Meester
Aanbieder van o.a. Bitcoin voor Nederlandse klanten.

Naar Bitcoin Meester


Cardano kopen kan ook bij een exchange. Let er wel op dat u dan eerst in bezit dient te zijn van een cryptomunt die ingeruild kan worden op de exchange. Dat zijn onder andere Bitcoin en Ethereum.

Binance

ADA ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance


Cardano kan helaas ook nog niet verhandelt worden bij een online broker. Omdat de coin de laatste maanden sterk stijgt, is de verwachting dat dit in de nabij toekomst wel mogelijk wordt. Wij houden u daarvan op de hoogte.

Cardano (ADA) verkopen

Cardano verkopen kan momenteel ook alleen nog maar bij Binance. Wilt u van uw ADA coins af? Dan kunt u deze omruilen voor een andere cryptovaluta bij Binance. Wilt u uw ADA coins liever laten uitbetalen? Ruil deze dan om voor een cryptocurrency die u kunt laten uitbetalen in euro's, zoals Ethereum of Bitcoin.

Doel van Cardano en ADA

Het doel van Cardano is om met ADA een cryptocurrency te bieden die draait op een veilige en schaalbare Blockchain welke privacy van gebruikers kan garanderen en daarnaast ook gereguleerd kan worden. Cardano presenteert zichzelf als een volwassen Blockchain welke klaar is om applicaties te kunnen hosten op grote schaal. Dit wil Cardano onder andere bereiken met de implementatie van Ouroboros.

Volgens Cardano is volledige anonimiteit bij online betalingen niet wenselijk. Er wordt daarom gezocht naar de juiste mate van anonimiteit en regulering. Ook bij beslissingen over de verdere ontwikkelingen van ADA, wordt gebruik gemaakt van een democratisch stem systeem, waarbij de ADA community bepaald hoe de munt verder ontwikkeld gaat worden. Hierdoor is de kans klein dat de community zich gaat opsplitsen, zoals bij Bitcoin en Ethereum al wel gebeurd is.