Bitcoin informatie: kopen, verkopen en wallets

De Bitcoin is de eerste cryptocurrency en eerste succesvolle gebruiker van Blockchain technologie. De makers van de Bitcoin hebben bij de ontwikkeling van de techniek gebruik gemaakt van een concept opgezet door Satoshi Nakamoto over hoe de Blockchain zou kunnen werken met een digitale valuta. Wie Satoshi Nakamoto is (of zijn), is tot op heden niet duidelijk. Verschillende personen hebben geclaimd de bedenker van Bitcoin te zijn, maar telkens weer bleek dat dit niet het geval was. De echte Satoshi Nakamoto heeft zelf maar liefst 1 miljoen Bitcoins, die sinds het opzetten en live gaan van de Bitcoin nooit meer verplaatst zijn.

Bitcoin kopen

Bitcoin kopen kan op verschillende plaatsen en op verschillende manieren. Omdat wij in Nederland gebruik maken van iDeal, is het kopen van Bitcoin via iDeal in Nederland veruit het populairste. Dat kan gelukkig ook weer bij verschillende partijen zoals Litebit of Bitonic. Helaas zijn bij deze partijen niet altijd Bitcoins beschikbaar. Er zijn gelukkig meer mogelijkheden om Bitcoins te kopen via creditcard of bankoverschrijving. Ook kunnen Bitcoins verkregen worden door deze te ruilen voor andere coins op een zogenaamde exchange.

Meer over het kopen van Bitcoin

Bitcoin verkopen

Het verkopen van Bitcoins kan in principe bij dezelfde partijen waar de Bitcoin ook gekocht kan worden, waaronder Litebit en Bitonic. Hier bestaat echter ook het probleem dat deze partijen vaak de inkoop van bepaalde munten hebben gestaakt wegens een overbelast netwerk. Ook bij het verkopen van Bitcoin kan ervoor gekozen worden deze te ruilen voor een andere cryptocurrency. Jammer genoeg is de reden voor de verkoop juist de vrees voor dalende koersen. Wanneer er geruild wordt op een exchange, bestaat de kans natuurlijk nog steeds dat de koers gaat zakken. Maar ook daar is gelukkig een oplossing voor bedacht, Tether.

Meer over het verkopen van Bitcoin