Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash (BCH) introductie

Bitcoin Cash logo

Bitcoin Cash is een afsplitsing van Bitcoin, welke na onenigheid in de Bitcoin community ontstaan is. Aan deze onenigheid lag een meningsverschil ten grondslag. Een gedeelte van de Bitcoin community wou graag de blokgrootte van Bitcoin vergroten omdat dit zou kunnen resulteren in een snellere, en dus goedkopere, verwerkingstijd. Omdat de meerderheid van de Bitcoin community hier niet aan wou, besloot een gedeelte zich af te splitsen in Bitcoin Cash. Bij deze afsplitsing, ontvingen alle Bitcoin bezitters eenzelfde aantal Bitcoin Cash munten. Sinds de start van Bitcoin Cash is de waarde van BCH erg sterk gestegen.

Omdat Bitcoin Cash een direct afsplitsing is van Bitcoin, is de techniek van Bitcoin Cash (op blokgrootte na) grotendeels gelijk aan die van Bitcoin. En hoewel BCH grotendeels overeenkomt met Bitcoin, wordt de munt toch gezien als altcoin.

Bitcoin Cash (BCH) kopen

Dankzij de populariteit van Bitcoin Cash, zijn er verschillende partijen die ECH verkopen. ECH kopen kan met iDeal, via een exchange of via een broker.

ECH kopen via iDeal kan bij onder andere Litebit.

Bitvavo

BCH kopen bij Bitvavo
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptocurrency gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Bitvavo
Litebit

BCH kopen bij Litebit
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptovaluta gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Litebit
Bitcoin Meester

BCH kopen bij Bitcoin Meester
Aanbieder van o.a. Bitcoin voor Nederlandse klanten.

Naar Bitcoin Meester


Om ECH te kopen bij een exchange, zult u allereerst in bezit moeten zijn van een andere cryptocurrency om deze vervolgens te kunnen ruilen tegen ECH bij een exchange. Hiervoor kan bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum gebruikt worden. ECH kan geruild worden bij verschillende exchanges.

Binance

BCH ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance
Changelly

BCH ruilen bij Changelly
Exchange waar een groot aantal munten geruild- of gekocht (creditcard) kan worden.

Naar Changelly
Coinbase

BCH ruilen bij Coinbase
Exchange waar ook munten gekocht kunnen worden via bankoverschrijving of creditcard.

Naar Coinbase


Omdat ECH een erg populaire cryptocurrency is, kan deze ook bij verschillende brokers verhandeld worden. Enkele voordelen van het handelen via een broker zijn dat de coins niet daadwerkelijk aangekocht hoeven te worden en er ook ingezet kan worden op een koersdaling.

Plus500

BCH handelen bij Plus500 (CFD)
Populaire online broker die de mogelijkheid biedt te handelen in verschillende cryptocurrency CFD's. Deze broker biedt de mogelijkheid een gratis demo-account aan te maken.

Naar Plus500

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

eToro

BCH handelen bij eToro (CFD)
Bekende internationale broker waar gehandeld kan worden in verschillende cryptocurrency. Gratis demo-account beschikbaar.

Naar eToro

 
*De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.

Bitcoin Cash (BCH) verkopen

Bitcoin Cash verkopen kan bij dezelfde partijen als waar deze aangeschaft kunnen worden. Om Bitcoin Cash te verkopen en daarvoor Euro's in plaats te ontvangen, kunt u terecht bij Litebit.

Bitvavo

BCH verkopen bij Bitvavo
Bitvavo biedt de mogelijkheid uw Bitcoin Cash te verkopen.

Naar Bitvavo
Litebit

BCH verkopen bij Litebit
Litebit biedt de mogelijkheid uw Bitcoin Cash te verkopen.

Naar Litebit
Bitcoin Meester

BCH verkopen bij Bitcoin Meester
Bitcoin Meester biedt de mogelijkheid uw Bitcoin Cash te verkopen.

Naar Bitcoin Meester


Wilt u Bitcoin Cash liever omruilen voor een andere cryptocurrency? Dan kunt u hiervoor terecht bij de exchanges waar de coin ook gekocht kan worden. In het geval u heeft geïnvesteerd in Bitcoin Cash via een online broker, hoeft u alleen uw positie te sluiten.

Bitcoin Cash wallet

Bitcoin Cash heeft geen eigen software wallet. Aangeraden wordt om BCH te bewaren in een hardware wallet als de Nano Ledger.

Ledger Wallet

Bitcoin Cash hardware wallet
De hardware wallet Ledger Nano S is momenteel de veiligste manier om (grote hoeveelheden) cryptocurrency te bewaren. De Ledger Nano S biedt de mogelijkheid een groot aantal cryptocurrency op een veilige offline manier te bewaren, waaronder ook Bitcoin Cash.

Bekijk dit product (€ 95,59)


Natuurlijk hoeft dit niet. BCH kan bijvoorbeeld ook worden opgeslagen bij een exchange. Een groot nadeel hiervan is wel dat een exchange gehackt kan worden. Aan de andere kant is een hardware wallet vrij prijzig. Wanneer u slechts een klein bedrag aan ECH bezit, is het wellicht toch het best om deze bij een exchange te bewaren. Wanneer het echter gaat om een groot bedrag, is de investering in een hardware wallet de beste keuze. Naast ECH kunnen ook ander cryptocurrency worden bewaard in deze hardware wallet.

Doel van Bitcoin Cash en BCH

Het doel van Bitcoin Cash is om een alternatief te vormen voor Bitcoin. Bitcoin Cash zou sneller en goedkoper moeten zijn dan de Bitcoin. De verschillen tussen Bitcoin en Bitcoin Cash worden steeds groter (codetechnisch gezien). Wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt, zal binnen niet al te lange tijd duidelijk worden.