EOS (EOS)

EOS (EOS) introductie

EOS logo

EOS is een token opgericht door Block.one, een bedrijf waarbij ook een zeer bekende naam in de cryptocurrency wereld betrokken is: Daniel Larimer. Daniel Larimer is onder andere degene die verantwoordelijk is voor het 'Delegated Proof of Stake' protocol en is tevens de oprichter van Steemit. Omdat Daniel Larimer vrijwel altijd levert wat hij beloofd, is de interesse in de vrij nieuwe EOS token dan ook groot. EOS is de enige cryptocurrency die in de grote crash van januari 2018 redelijk stabiel bleef.

EOS is ontwikkeld om bestaande problemen met schaalbaarheid en transactiekosten op te lossen. Zo kunnen op de Bitcoin blockchain slechts 7 transacties per seconde verwerkt worden. Bij Ethereum kunnen 25 transacties per seconde verwerkt worden. Ripple kan momenteel het meeste transacties per seconde aan: 10.000. Het doel van EOS is om zo ver te komen dat miljoenen transacties per seconde verwerkt kunnen worden. Daarvoor is gekozen om EOS zowel horizontaal als verticaal te kunnen schalen. Als iemand dit kan bewerkstelligen, is de kans groot dat Larimer daarbij zit.

EOS (EOS) kopen

EOS kopen bij zowel de verschillende online exchanges als via iDeal. Er kan in EOS niet belegt worden via een online broker. Het makkelijkste en snelste is uiteraard om EOS te kopen bij een Nederlandse partij waar met iDeal betaald kan worden. EOS kopen met iDeal kan bij de volgende partij:

Bitvavo

EOS kopen bij Bitvavo
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptocurrency gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Bitvavo
Bitcoin Meester

EOS kopen bij Bitcoin Meester
Aanbieder van o.a. Bitcoin voor Nederlandse klanten.

Naar Bitcoin Meester


EOS kopen kan ook bij verschillende exchanges. Hiervoor moet u wel eerst in bezit zijn van een grote cryptocurrency zoals Bitcoin of Ethereum. Deze kunt u dan bij de exchange omwisselen voor EOS tokens. EOS kopen bij een exchange kan bij de volgende partijen:

Binance

EOS ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance
Changelly

EOS ruilen bij Changelly
Exchange waar een groot aantal munten geruild- of gekocht (creditcard) kan worden.

Naar Changelly

EOS (EOS) verkopen

Wanneer u van plan bent uw EOS te verkopen, wilt u daar waarschijnlijk euro's voor in plaats. Dat kan bij Bitcoin Meester.

Bitvavo

EOS verkopen bij Bitvavo
Bitvavo biedt de mogelijkheid uw EOS te verkopen.

Naar Bitvavo
Bitcoin Meester

EOS verkopen bij Bitcoin Meester
Bitcoin Meester biedt de mogelijkheid uw EOS te verkopen.

Naar Bitcoin Meester


Uiteraard kunt u uw EOS ook omruilen voor een andere cryptocurrency in plaat van deze volledig van de hand te doen. Hiervoor kunt u terecht bij dezelfde exchanges waar EOS ook gekocht kan worden.

Doel van EOS en EOS

De missie van EOS is om een manier te vinden om blockchain technologie beschikbaar te maken voor de massa en de technologie te verbeteren waardoor schaalbaarheid niet langer een probleem zal vormen. Het doel van EOS is om het mogelijk te maken miljoenen transacties per seconde te kunnen verwerken, zonder dat daarvoor transactiekosten gerekend hoeven te worden.