Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic (ETC) introductie

Ethereum Classic logo

Ethereum Classic is een afsplitsing van Ethereum. Ethereum werd in 2016 opgesplitst in Ethereum en Ethereum Classic, nadat een hacker een bedrag van maar liefst 50 miljoen dollar buitmaakte door een fout te exploiteren die gevonden was bij een toepassing op de Ethereum blockchain (DAO). Het overgrote deel van de Ethereum community koos voor een oplossing waarbij de blockchain werd aangepast en zodoende het gestolen geld teruggegeven kon worden aan de rechtmatige eigenaren. Een klein deel van de Ethereum community was het hier echter niet mee eens en wou de originele Ethereum blockchain onaangepast behouden. Zij verenigde zich in wat nu blijkt het begin van Ethereum Classic te zijn geweest. Eigenlijk is Ethereum Classic dus het origineel en Ethereum een aftakking daarvan. En hoewel dit zo is, krijgt toch vooral Ethereum veel aandacht en steun.

De grote loyaliteit van de Ethereum Classic aanhangers zou als een pluspunt gezien kunnen worden, maar ook als nadeel. Mocht er nog eens een hack plaatsvinden bij Ethereum Classic, dan is de kans namelijk klein dat deze teruggedraaid wordt. Men houdt koste wat kost vast aan de originele Ethereum blockchain. En aan deze blockchain kan niet gesleuteld worden.

Ethereum Classic (ETC) kopen

Ethereum Classic (ETC) kan op verschillende manieren verkregen worden, waaronder ook Nederlandse partijen waar met iDeal betaald kan worden. De volgende Nederlandse partijen bieden ETC aan:

Litebit

ETC kopen bij Litebit
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptovaluta gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Litebit
Anycoindirect

ETC kopen bij Anycoindirect
Verkoper van verschillende cryptocurrency (grote voorraad) waar betaald kan worden met iDeal.

Naar Anycoindirect


Ethereum kan ook verhandeld worden bij verschillende exchanges. Dit biedt uitkomst wanneer u al in bezit bent van een bepaalde cryptocurrency en deze graag zou omruilen voor Ethereum Classic. Ethereum Classic verkrijgen middels een ruil kan bij de volgende partijen:

Binance

ETC ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance
Changelly

ETC ruilen bij Changelly
Exchange waar een groot aantal munten geruild- of gekocht (creditcard) kan worden.

Naar Changelly


Geen zin om een wallet te downloaden/aanschaffen, aan de gang te gaan met exchanges of juist van mening dat de koersen van ETC alleen maar naar beneden zullen gaan? Dan biedt een online broker wellicht uitkomst. Bij deze brokers kan gespeculeerd worden op zowel koersstijgingen- als dalingen. Daarnaast hoeft de munt ook niet daadwerkelijk aangeschaft te worden. De volgende brokers bieden de mogelijkheid te handelen in ETC:

eToro

ETC handelen bij eToro
Bekende internationale broker waar gehandeld kan worden in verschillende cryptocurrency. Gratis demo-account beschikbaar.

Naar eToro

 
*De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.

Ethereum Classic (ETC) verkopen

Litebit

ETC verkopen bij Litebit
Litebit biedt de mogelijkheid uw Ethereum Classic te verkopen.

Naar Litebit
Anycoindirect

ETC verkopen bij Anycoindirect
Anycoindirect biedt de mogelijkheid uw Ethereum Classic te verkopen.

Naar Anycoindirect

Ethereum Classic wallet

Omdat Ethereum Classic gebruik maakt van dezelfde technologie die ten grondslag ligt aan Ethereum, is het aantal wallets waaruit gekozen voor deze munt groot. Er kan gekozen worden om ETC op te slaan bij een exchange waar de munt verhandeld wordt, of deze op te slaan in de offline software wallet van Ethereum. Deze laatste is een goede keuze voor degene die ooit al in het bezit is geweest van Ethereum, het is namelijk dezelfde wallet.

Daarnaast kan Ethereum Classic ook hardwarematig opgeslagen worden op de Nano Ledger S. Dit is veruit de veiligste oplossing om ETC te bewaren.

Ledger Wallet

Ethereum Classic hardware wallet
De hardware wallet Ledger Nano S is momenteel de veiligste manier om (grote hoeveelheden) cryptocurrency te bewaren. De Ledger Nano S biedt de mogelijkheid een groot aantal cryptocurrency op een veilige offline manier te bewaren, waaronder ook Ethereum Classic.

Bekijk dit product (€ 95,59)