IOTA (MIOTA)

IOTA (MIOTA) introductie

IOTA logo

IOTA stelt zichzelf voor als de cryptomunt voor het Internet Of Things (IOT). Hierbij is de bedoeling dat alle devices voorzien worden van een internetverbinding en deze dan vervolgens met elkaar te verbinden. Zo zou dan bijvoorbeeld een koelkast automatisch bepaalde producten kunnen bestellen wanneer deze ziet dat het product opraakt, of kan wifi worden doorgegeven via lantaarnpalen. IOTA ziet hierin de toekomst en hoopt hofleverancier te worden voor de benodigde techniek die hiervoor nodig is.

De IOTA foundation staat geregistreerd in Duitsland. Het bedrijf valt ook onder de Duitse reguleringsinstanties. De cryptovaluta van de IOTA foundation bestaat onder de naam MIOTA. MIOTA maakt geen gebruik van blockchain technologie, maar van een nieuwe technologie die door IOTA ontwikkeld is: Tangle. Een voordeel van deze technologie is dat er geen transactiekosten bestaan. In plaats daarvan dient eenieder die een transactie verwerkt wil zien worden, eerst zelf twee transacties te verwerken. Daarnaast zou de Tangle techniek zelfs voor een Quantum computer niet te breken moeten zijn. Al met al een erg interessant verhaal.

IOTA (MIOTA) kopen

Het is helaas nog niet mogelijk om MIOTA te kopen met iDeal. Mocht hier verandering in komen, dan zullen wij dat hier uiteraard gaan vermelden.

Op het moment kan deze cryptovaluta alleen bemachtigd worden via een exchange. Daarvoor kunnen geïnteresseerden terecht bij de volgende partij(en):

Binance

MIOTA ruilen bij Binance
Professionele cryptocurrency exchange waar een groot aantal munten geruild kan worden.

Naar Binance


Omdat een exchange zeker voor een beginner erg lastig kan zijn, is het wellicht een idee om MIOTA te kopen bij een broker. Let er hierbij wel op dat de meeste brokers een hefboom bieden. Zeker voor beginners is het aan te raden deze hefboom uit te schakelen.

MIOTA kopen kan bij de volgende brokers:

Plus500

MIOTA handelen bij Plus500
Populaire online broker die de mogelijkheid biedt te handelen in verschillende cryptocurrency. Deze broker biedt de mogelijkheid een gratis demo-account aan te maken.

Naar Plus500

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

 
*De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.

IOTA (MIOTA) verkopen

In het geval MIOTA daadwerkelijk in uw bezit is (dat is het geval wanneer MIOTA verkregen is bij een exchange), kunt u deze munt alleen omruilen bij een exchange. Om MIOTA daadwerkelijk om te zetten in euro's, zal de munt geruild moeten worden tegen munt die wel verkocht kan worden voor euro's. Dat kan met bijvoorbeeld Bitcoin of ethereum. Deze valuta kunt u verkopen bij onder andere Litebit.

Hebt u MIOTA gekocht via een broker? Dan is het verkopen een kwestie van het afsluiten van de positie en het tegoed laten uitkeren op uw bankrekening.

IOTA wallet

Helaas kan MIOTA nog niet worden bewaard op de Nano Ledger S. De enige beschikbare wallet is momenteel de wallet die door IOTA ontwikkeld is: de GUI wallet.

Daarnaast is het ook mogelijk MIOTA te bewaren in een Binance wallet. Daarvoor is een account bij Binance.com een vereiste. Een account aanmaken bij Binance kan hier.

Doel van IOTA en MIOTA

De missie van IOTA is om een spil te vormen in het IOT (Internet Of Things). Met de cryptocurrency MIOTA heeft IOTA als doel om alle devices met toegang tot het internet, informatie te laten uitwisselen. Momenteel is de techniek ontwikkeld door IOTA nog erg nieuw. De verwachting is dat deze in 2018 sterk uitgebreid en verbeterd kan worden. Lukt dat? Dan kan de MIOTA koers erg hard gaan stijgen.