Stellar (XLM)

Stellar (XLM) introductie

Stellar logo

Stellar (XLM) is een cryptocurrency die zich richt op het doen van internationale (micro)betalingen die direct en vrijwel gratis verwerkt worden. XLM dient hierbij als valutaschakel. Stel dat Piet graag 50 euro wil sturen naar Jan die zich op het moment in de Verenigde Staten bevindt. Piet zou dan via de XLM blockchain dit bedrag direct kunnen versturen naar Jan, waarna Jan het bedrag direct ontvangt in dollars. XLM biedt dus niet alleen de mogelijkheid om direct en zeer voordelig een bedrag te versturen, maar wisselt het geld ook nog eens om naar de gewenste valuta. En mocht dit werken, dan is dat op zijn minst zeer indrukwekkend te noemen.

Stellar is een non-profit organisatie en heeft dus ook geen baat bij een sterk stijgende XLM prijs. Stellar heeft tevens aangegeven samen te willen gaan werken met IBM. Dat is toch een erg betrouwbare partij. Toch moet vermeld worden dat de oprichters van Stellar, in bezit zijn van maar liefst 90% van de XLM coins. Dit geeft de oprichters de mogelijkheid om eventueel de koers van XLM te beïnvloeden, mocht dat nodig zijn.

Stellar (XLM) kopen

XLM kopen kan sinds kort ook met iDeal. Dat is handig en snel. Wanneer u kiest voor deze mogelijkheid, kunt u uw XLM al binnen enkele minuten in bezit hebben. XLM kopen met iDeal kan bij de volgende partijen:

Bitvavo

XLM kopen bij Bitvavo
Nederlands bedrijf waar verschillende cryptocurrency gekocht kunnen worden met iDeal.

Naar Bitvavo
Bitcoin Meester

XLM kopen bij Bitcoin Meester
Aanbieder van o.a. Bitcoin voor Nederlandse klanten.

Naar Bitcoin Meester


Stellar Lumens (XLM) is op ook verkrijgbaar bij verschillende crypto exchanges. Hiervoor dient u wel te beschikken over Bitcoin, Ethereum of Litecoin. Deze munten kunnen gekocht worden bij onder andere Litebit.

Op de volgende exchange(s) kan Stellar XLM verkregen worden:

Changelly

XLM ruilen bij Changelly
Exchange waar een groot aantal munten geruild- of gekocht (creditcard) kan worden.

Naar Changelly

Stellar (XLM) verkopen

Het verkopen van Stellar Lumens (XLM) kan bij dezelfde partijen als waar de munten ook gekocht kunnen worden. Mochten er binnenkort nieuwe partijen verschijnen waar de munt verkocht kan worden? Dan zullen wij dat hier vermelden.

Stellar wallet

Om Stellar XLM te kunnen bewaren zijn verschillende wallets beschikbaar. Welke wallets XLM ondersteunen, kunt u zien op de website van Stellar. Bent u in bezit van een groot aantal XLM? Dan is het aan te raden deze te bewaren in een veilige offline wallet zoals de Nano Ledger S.

Ledger Wallet

Stellar hardware wallet
De hardware wallet Ledger Nano S is momenteel de veiligste manier om (grote hoeveelheden) cryptocurrency te bewaren. De Ledger Nano S biedt de mogelijkheid een groot aantal cryptocurrency op een veilige offline manier te bewaren, waaronder ook Stellar.

Bekijk dit product (€ 95,59)

Doel van Stellar en XLM

De missie van Stellar met XLM is om (micro)betalingen die grensoverschrijdend zijn, gratis en bijna per direct te verwerken via de Stellar Lumens blockchain. Hierdoor zouden ook ontwikkelingslanden kunnen deelnemen aan cryptocurrency en internationale betalingen kunnen verrichten die anders niet geaccepteerd zouden worden wanneer het om een te klein bedrag gaat.