Cryptocurrency kopen bij een broker

Handelen in cryptocurrency kan erg lastig zijn. Het kopen van een bepaalde munt is meestal niet erg moeilijk (als er genoeg voorraad is bij de verschillende aanbieders), maar het verkopen tegen een gunstige prijs kan wel erg lastig zijn. Daarom wordt er door veel handelaren gebruik gemaakt van exchanges. Ook daar kleven weer nadelen aan. Zo kunnen cryptocurrency niet daadwerkelijk verkocht worden via een exchange, slechts geruild. Kort gezegd is het vrij lastig winst te nemen na een koersstijging. Daar is een oplossing voor: het handelen in cryptocurrency via een broker. Er wordt dan gespeculeerd op een koersstijging- of daling. Er kan dus ook verdiend worden aan koersdalingen.

Op deze manier handelen in cryptocurrency is vergelijkbaar met een investering in bijvoorbeeld Shell of de AEX (aandelenhandel). Een groot voordeel hiervan in het geval van cryptocurrency is dat de munten niet daadwerkelijk gekocht, opgeslagen en weer verkocht hoeven te worden. Na het inschrijven bij een broker kan er in principe direct gehandeld worden in cryptocurrency. Daarnaast bieden veel brokers hulpmiddelen om de koersen nauw in de gaten te kunnen houden en bieden zij bescherming tegen te grote verliezen door een stop-loss in te stellen. Een positie wordt dan automatisch gesloten bij een bepaald verlies. Hetzelfde kan ook voor een winst worden ingesteld.


Plus500 logo

Minimum storting:
€ 100,00

Demo account:
Ja

Plus500

Plus500 is een van de grootste aanbieders van CFD's wereldwijd. Sinds kort is het hier ook mogelijk te handelen in verschillende cryptocurrency. Plus500 LTD is geregistreerd op de algemene markt van de London Stock Exchange. Het systeem van Plus500 is gemakkelijk te begrijpen en werkt intuïtief. Daarnaast biedt het systeem van deze broker een groot scala aan hulpmiddelen waarmee bijvoorbeeld koersstijgingen- en dalingen voorspeld kunnen worden.

  Beursgenoteerde broker
  Lage spread
  Handelen in paren mogelijk
  Verliesbescherming beschikbaar

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Handelen in:
- Bitcoin
- Ripple
- Ethereum
- Bitcoin Cash
- Litecoin
- IOTA
- NEO

Bekijken 76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's
eToro logo

Minimum storting:
€ 200,00

Demo account:
Ja

eToro

eToro is een bekende online broker die naast de standaard producten ook de mogelijkheid biedt te speculeren op de beurskoers van verschillende cryptovaluta. Deze broker onderscheidt zich van de rest door 'Social Trading' aan te bieden. Dit is een systeem waarbij leden elkaar kunnen volgen en elkaars posities kunnen kopiëren. Zo kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden een persoon te imiteren die het goed doet op het gebied van cryptocurrency. Hoe veel deze Social Traders winnen- en verliezen is zichtbaar op de profielen.

  Posities kopiëren van ervaren beleggers
  Ruim aanbod in cryptocurrency
  Geschikt voor beginners
  Verliesbeperking beschikbaar
  Betalen met iDeal


*Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies.
De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.

Markets.com logo

Minimum storting:
€ 250,00

Demo account:
Ja

Markets.com

Markets.com is een zeer ervaren online broker en tevens één van de grootste. Deze broker staat vooral bekend om het aanbieden van CFD’s, maar biedt sinds kort ook de mogelijkheid te handelen in Bitcoin futures. Wij hebben ervoor gekozen Markets.com op te nemen in ons overzicht omdat deze broker een uitermate goed handelsplatform en talloze hulpmiddelen biedt. Jammer genoeg kan er momenteel alleen nog maar in Bitcoin gehandeld worden. Wellicht dat hier in de nabije toekomst nog meer cryptocurrency aan worden toegevoegd.

  Handelen in Bitcoin futures
  Betalen met iDeal of Paypal
  Geen kosten- of commissie voor Bitcoin futures
  Verliesbescherming beschikbaar

Handelen in:
- Bitcoin

Bekijken

* Cryptocurrency zijn geen financiële instrumenten onder toezicht van MiFID en worden niet gedekt door een investering beschermingsfonds of de financiële ombudsman. Handelen in cryptocurrency (CFD's) brengt een hoog risico met zich mee en kan resulteren in het verlies van uw inleg. Handel a.u.b. verstandig!