FTX zorgt voor ontwaarding cryptomunten

Nederlandse gebruikers van het cryptoplatform FTX zijn naar alle waarschijnlijkheid hun inleg kwijt. Dat is het gevolg van de melding dat Binance het platform toch níet te hulp schiet. Oprichter Sam Bankman-Fried wordt ervan verdacht miljarden van klanttegoeden van het FTX-platform te hebben doorgesluisd naar een ander bedrijf in zijn bezit. De kans dat klanten van FTX hun geld nog terugkrijgen, is erg klein. Dat geld ook voor enkele duizenden Nederlandse handelaren op het platform.

Koersen alle munten onder druk

Doordat FTX een relatief groot handelsplatform is, staan koersen van alle cryptomunten onder druk. Bitcoin zakte na het nieuws met maar liefst 20% naar iets meer dan €16.000. De munt stond voor het laatst zo laag in 2020.

De problemen voor FTX begonnen met een sterke waardedaling van de eigen munt (FTT). Binance kondigde eerder deze maand aan hun FTT munten te gaan verkopen na de ontdekking dat Bankman-Fried er meerdere bedrijven op nahield die, hoewel wettelijk gezien verschillende entiteiten, wel erg nauw met elkaar verbonden waren en daarnaast ook grote hoeveelheden FTT in bezit hadden. De melding van Binance had echter tot gevolg dat ook klanten van FTX massaal munten in de verkoop gooiden, wat sterke koersdalingen tot gevolg heeft gehad.

Verschillende instanties, waaronder de Amerikaanse politiek, pleiten op basis van de ontwikkelingen voor een strenger toezicht op de handelsbeurzen en gebruikers.

VorigeWelke vaste lasten horen bij jouw eigen auto?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter