Bitcoin wordt niet gebruikt voor het witwassen van geld

Bitcoin wordt nauwelijks of niet gebruikt voor het witwassen van geld. Potentiële witwassers maken geen gebruik van bitcoin en degenen die bitcoin gebruiken voor witwaspraktijken zullen dit in de toekomst nalaten aangezien elke transactie wordt opgeslagen en zichtbaar is voor iedereen in het gedistribueerde kasboek van bitcoin.

Dit is een van de belangrijke conclusies in een nieuw rapport van de Crypto Council for Innovation. De Crypto Council for Innovation is een nieuwe lobby organisatie voor de Amerikaanse crypto sector en krijgt onder meer financiering van Square en Coinbase.


Mooie cijfers en rapporten voor een vlekkeloze beursgang

De uitgave van het rapport precies voor de notering van de Coinbase (COIN) aandelen aan de Nasdaq-beurs op 14.04.2021 is uiterst gunstig te noemen. De laatste kwartaalcijfers waren verder indrukwekkend en de initiële waardering van Coinbase is $50 miljard. Het rapport zal bitcoin verder beter verteerbaar maken voor de sceptische institutionele beleggers die nog geen heil zien in een $COIN allocatie.

De nieuwe adviesraad streeft naar goede balans tussen regelgeving en innovatie op het gebied van de Amerikaanse crypto sector. Nieuwe regelgeving moet innovatie niet ontmoedigen. Het onder doordrukken van onnodig strikte regelgeving op het gebied van witwassen en terrorisme bestrijding, zoals dat in Nederland het geval is, moet worden vermeden. Het nieuwe rapport van Michael Morrel is een eerste poging van deze organisatie om wetgevers te informeren over het feit dat bitcoin niet geschikt is voor het witwassen van geld en ook nog eens weinig of niet wordt gebruikt voor het witwassen van geld.


Bitcoin - use in illicit finance

Het rapport Analysis of Bitcoin s use in illicit Finance is geschreven door Michael Morrel. Michael is trouwens geen lichtgewicht. Hij is een voormalig adjunct-directeur van de Amerikaanse CIA. Michael Morrel voorziet dat het verder aanpakken van witwassers die nu nog bitcoin gebruiken in de toekomst alternatieve oplossingen zullen gebruiken om hun activiteiten te verbergen.

Hieronder kun je een CNBC-commentaar horen van verschillende relevante partijen over het rapport:Forbes heeft hierover ook een goed artikel over geschreven:Bron: Bitcoin Daily

VorigeBitcoin $61.000 en nu op weg naar de maan?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter