Het debat tussen Michael Saylor en Frank Guistra over goud vs bitcoin

De financiële markten reageerde onrustig op het nieuws van aankomende nieuwe Amerikaanse vermogenswinstbelasting voor rijke Amerikanen. Het gerucht is dat het tarief wordt verhoogd van de huidige 20 naar 39,6 procent. De effectieve belastingtarief voor beleggers komt daarmee uit op 43,4 procent. De markten en de bitcoin koers reageerde daarop fors en daalde met meer dan 20%. Flinke correcties tijdens een bull cyclus zijn normaal en dit nieuws helpt de lucht weer even te klaren.

Mocht in alle onwaarschijnlijkheid deze vermogenswinstbelastingverhoging worden goedgekeurd door de rijke Amerikaanse politieke elite; doet het niets af aan de waarde propositie van een belegging in goud en bitcoin. Het kopen van bitcoin en goud wordt gedaan met een langetermijnvisie. Vele beleggers in goud en ook bitcoin zijn niet van plan om deze safe haven activa tijdens een periode van toenemende financiële repressie te verkopen; maar daarentegen te gebruiken als onderpand voor onder meer het verkrijgen een lening. Het heffen van welke vermogenswinstbelasting dan ook is niet echt relevant zo lang een belegger goud en bitcoin niet verkoopt; maar als strategische reserve asset op de balans houdt.


Welke langetermijnbelegging is dan het beste, goud of bitcoin?

Op bestebank.org hebben we onze lezers altijd gewezen op de relatieve voor- en nadelen met betrekking tot goud versus bitcoin. Het is niet onverstandig om beide activa in bezit te hebben. Echter, er zijn voorstanders van bitcoin die ervanuit gaan dat goud geleidelijk zal worden gedemonetariseerd door bitcoin’s superieure monetaire eigenschappen.

Michael Saylor is de belangrijkste voorstander van bitcoin als niet alleen een egalitaire superieure monetaire technologie, maar ook gesloten gedistribueerde energienetwerk die hernieuwbare energieproductie waar dan ook in de wereld kan aanboren en winstgevend kan maken. Bitcoin mining sector levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van hernieuwbare energieproductie, het bitcoin netwerk en de hodlers. De mijnbouwsector voor het winnen van goud levert een negatieve bijdrage aan het klimaat, menselijke werkomstandigheden (zelfs kinderarbeid), maar ondermijnt ook een belegging in goud zelf.

Deze punten komen prachtig aanbod tijdens een zeer goede discussie tussen Michael Saylor en Frank Guistra. Frank Guistra daagde Michael Saylor uit om hem te debatteren over goud versus bitcoin. Frank Guistra is een bekende miljardair die onder meer zijn fortuin heeft gemaakt in de mijnbouwindustrie voor onder meer goud. Hij is een fervent voorstander van goud en een scepticus ten aanzien van bitcoin. Vooral de manier waarop Michael Saylor goud bekritiseert en bitcoin in de hemel prijst bevalt hem niet. Volgens Frank Guistra zal de centrale bank en de overheid bitcoin verbieden zodra het de status van de dollar als wereldreservemunt in gevaar brengt. Michael Saylor is de uitdaging aangegaan. Op 21 april 2021 vond het epische debat plaats.


Bitcoin vs Gold: The Great Debate with Michael Saylor and Frank Giustra

Het debat werd prima gemodereerd door Daniela Cambone van Stansberry Research. Ga er maar voor zitten en bepaal voor jezelf welke visie het beste bij je past en wie er gelijk heeft.



Bron: Bestebank.org

VorigeJack Dorsey en Elon Musk: Bitcoin stimuleert hernieuwbare energieproductie
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter