Doorbraak op het gebied van Bitcoin Lightning: het Dual Channel protocol

Bitcoin is programmeerbaar en bovenop de basisketen of mainchain van bitcoin wordt er flink gewerkt aan een tweede transactie laag voor onmiddellijke (micro)betalingen. Dit wordt het Lightning Network genoemd en werkt op basis van het openen en sluiten van betalingskanalen tussen betrokken partijen (nodes) waardoor er een betalingsnetwerk ontstaat.

Een node moest eerst zelf een kanaal openen en zich verbinden met andere nodes om zodoende over en weer betalingen naar elkaar te kunnen versturen. De ontwikkelaar Lisa Neigut heeft een nieuwe protocol bedacht voor aanmaken van wederkerig of dubbel gefinancierde betalingskanalen tussen nodes (dual funded channels). Hierdoor zal het Lightning Netwerk niet alleen makkelijker in gebruik, maar ook sneller liquide worden. Het wordt een stuk makkelijker om betalingskanalen met elkaar te kunnen openen en balansen automatisch te beheren. Hieronder kun Lia aan het werk zien waar ze een dual-funded channel bouwt:Natuurlijk, onze lezers hoeven zich niet druk te maken dat ze zichzelf moeten bemoeien met deze technologie. Uiteindelijk zal de eindgebruiker niks merken van deze onderliggende technologie van het netwerk. Het gaat hier om het feit dat er constant wordt gewerkt aan de verbetering van Bitcoin als protocol op mainnet met onder meer de activatie van Taproot alsmede de ontwikkeling van het Lightning Network. De succesvolle implementatie en uitbreiding van het Lightning Network kan in de toekomst potentieel de meeste crypto projecten overbodig maken.

Hieronder is een voorbeeld van een ander veelbelovend Lighthning Network project, Strike Global, dat onder leiding van Jack Mallers wordt ontwikkeld. Strike is een app voor internationale betalingen waarbij er bijvoorbeeld dollars op een bankrekening in de Verenigde Staten bijna gratis en onmiddellijk kunnen worden verstuurd over het Bitcoin Lightning Network naar een bankrekening of wallet in een ander land. Het zal globaal stromend geld (streaming money) mogelijk maken.Bron: BitcoinDaily

VorigeHonderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter