Financiële vrijheid voor ondernemers dankzij goede vermogensplanning

Financiële vrijheid, dat is waar veel ondernemers naar streven. Toch zijn er maar weinig die erin slagen echt financieel vrij te worden. Je hebt een passie en bent goed in wat je doet. Maar dat betekent niet automatisch dat je goed bent in ondernemen.

Ondernemen is een vak apart. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf goed blijft lopen en het liefst ook nog groeit? Hoe hou je er zelf voldoende aan over zodat je die financiële vrijheid gaat voelen waarvoor je ondernemer bent geworden?

Dit heb je nooit geleerd op school. Je wordt opgeleid tot voorbeeldige werknemer. We vinden het normaal dat we hard moeten werken voor ons geld en daardoor lange dagen maken. Het gevolg is dat de meeste ondernemers ergens in de middenmoot blijven hangen en niet de financiële vrijheid bereiken waar ze naar op zoek zijn.

Werk jij hard voor je geld? Laat je geld dan ook voor jou werken met goede vermogensplanning.

Vermogensplanning voor financiële vrijheid

Droom je van financiële vrijheid? Maak van je droom een doel met vermogensplanning. Zonder goed plan blijf je ondernemen op gevoel. Dit gaat lang goed, maar je gaat je doelen er niet mee bereiken. Boekhouden is bij de meeste ondernemers niet hun sterkste kant. Het is dan ook een klus die graag wordt uitbesteed. Daardoor is er (nog) minder overzicht en inzicht in de financiën.

Je weet eigenlijk niet goed hoe je ervoor staat en neemt financiële beslissingen op je onderbuikgevoel. Dit kan vervelend uitpakken. Daarnaast worden financiële producten vaak onnodig ingewikkeld gemaakt, waardoor je niet precies weet wat je nodig hebt of wat er mogelijk is.

Onafhankelijk financieel advies is onmisbaar voor ondernemers. Samen met je financieel adviseur stel je meetbare en haalbare doelen en kijk je wat ervoor nodig is om deze te bereiken. Want het grootste verlies van een ondernemer is het geld dat je kunt verdienen, maar niet verdient.

Bij Excellent Finance vind je ervaren, onafhankelijke financieel adviseurs. Ze geven jou persoonlijk advies, over alle financiële zaken die je als ondernemer bezig houden. Met als doel: Financiële vrijheid voor ondernemers.

Hoe zit het met jouw financiële vrijheid?

Bij de meeste ondernemers is de financiële vrijheid ver te zoeken. Werk jij in je bedrijf in plaats van aan je bedrijf? Kan jouw energieniveau een stuk hoger, net als het saldo op je bankrekening? Dit is vaak het gevolg van het ontbreken aan focus. Je werk uitvoeren is geen probleem. Elk project rondt je met groot succes af, maar in je bedrijf mist een duidelijke missie en visie. Je streeft geen helder doel na. Daardoor blijf jij werken voor je geld en je geld niet voor jou.

Je draait elke dag mee in die ratrace, maar je gevoel van financiële vrijheid is ver te zoeken...

Dat is natuurlijk niet de reden dat je ondernemer bent geworden. Bij Excellent Finance gunnen ze je de financiële rust en vrijheid die voldoende geld op je bankrekening jou kan geven. Daarom kijken ze verder dan alleen de financiële producten. Ze kijken ook naar je financiële DNA en je mindset. Pas als de financieel adviseur weet hoe jij met geld omgaat, kan er goed persoonlijk advies gegeven worden.

Hoe maak jij beslissingen op financieel gebied? Dit wordt in je kindertijd al aangeleerd. Daarom is de één een ‘big spender’ en pot de ander alles op. Weten wat je valkuilen zijn en een helder inzicht in je financiën helpt je de juiste beslissingen te nemen.

Vermogensplanning laat je geld voor jou werken

Als je geld hebt, kun je geld maken. Vermogensplanning laat je geld groeien, zodat je op de lange termijn je doelen gaat halen. Wil je eerder stoppen met werken, minder gaan werken, je hypotheek afbetalen of dat geweldige vakantiehuis kopen? Dat kan, als je daar een goed plan voor maakt.

Want heel eerlijk, eigenlijk doe je nu maar wat. Zonder goed plan verlies je al snel je doelen uit het oog. Het dagelijks leven komt er tussen en je rent van het ene naar het andere punt op je takenlijst. Maar wat is al dat harde werken waard als je er geen voldoening uit haalt?

Als ondernemer heb jij het roer in handen. Jij beslist welke koers je gaat varen. Ontdek samen met de financieel adviseurs van Excellent Finance de mogelijkheden van goede vermogensplanning.

VorigeFTX zorgt voor ontwaarding cryptomunten
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter