Geld lenen een stuk aantrekkelijker door de lagere rente

De rente voor persoonlijke leningen wordt steeds lager, waardoor het lenen van geld ook steeds goedkoper wordt. Eind vorig jaar hebben verschillende banken de rente voor persoonlijke leningen verlaagd naar onder de 4%, en dit jaar volgden er nog meer. Dat betekent dat het lenen van geld nu een stuk aantrekkelijker is.


De lagere rente geldt alleen voor grotere leningen

Echter zit hier wel een kleine sidenote aan vast: de lagere rente van 4% geldt namelijk alleen voor persoonlijke leningen van grote bedragen. De 4% rente is enkel geldig wanneer je meer dan €25.000 leent. Leen je minder dan dat bedrag? Dan zit je helaas vast aan een hogere rente, welke de laatste tijd zelfs is gestegen naar boven de 6%. Benieuwd welke lening bij jou past? Je kunt nu een lening vergelijken om te kijken welke het meest geschikt is.


Meer rente voor kleinere leningen

Wanneer je minder dan €25.000 leent, betaal je dus een stuk meer dan die lage rente van onder de 4%. Wil je bijvoorbeeld maar €5.000 lenen? Dan kun je dat bij Freo doen voor 6,5% rente. Die 6,5% is niet het laagste rentepercentage; bij andere banken ligt dit percentage lager, maar ligt het minimaal te lenen bedrag weer hoger. Voor doorlopend krediet wordt nog wel een lagere rente gehanteerd. Echter zijn er niet veel banken meer die dit verstrekken, omdat er niet veel gebruik meer van wordt gemaakt.


Vergelijking met andere rentes

Wanneer we kijken naar de ontwikkelingen van de laatste jaren betreft de rentes, zien we dat meerdere rentes zijn verlaagd. Zo zijn ook de hypotheek- en kapitaalmarktrentes gedaald. Dat maakt het niet heel gek dat ook de rente voor persoonlijke leningen is verlaagd. Maar ook de leenrente is nog steeds aan het dalen, vooral de maximale leenrente. Dat is echter geen keuze van de banken zelf, maar van de overheid: die heeft, vanwege de geldproblemen door de corona crisis, bepaald dat de maximale leenrente vanaf 1 augustus niet hoger mag zijn dan 10%. Omdat de maximale leenrente op het moment nog op 14% staat, zal deze nog flink gaan dalen om aan deze nieuwe regel te voldoen.

VorigeBelastingdienst ontvangt meer dan 9 miljoen aangiftes
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter