Online handel het afgelopen jaar fors toegenomen

Het afgelopen jaar 2021 was wederom een gek en bizar jaar waarbij het leven niet altijd zoals gewoonlijk verliep. Dit kwam mede dankzij de pandemie die de detailhandel via de online weg deed toenemen en via de traditionele winkel op straat deed afnemen. Het begon met een recordgroei van online verkopen van bijna 85 procent in het eerste kwartaal ten opzichte van 2020. De handel is zich gaan verschuiven naar een webshop. Het probleem waar we nu tegenaan lopen is het grote tekort aan basismaterialen en producten die door toedoen van de pandemie even stil zijn komen te liggen. Dit drijft de prijzen omhoog wat de omzet voor het jaar erop wellicht doet veranderen. Wat voor ontwikkelingen zien we gebeuren in de online detailhandel?

Recordgroei online verkopen
Het toenemen van de internetverkopen met maar liefst circa 85 procent in het begin van 2021 is te danken aan de bedrijven die zowel via de offline winkel als via de online webshop handel gedreven hebben. Wat hierbij wel opvalt, is dat de bedrijven via de online weg meer omzet gecreëerd hebben dan het jaar ervoor, wat een trend aangeeft over hoe de handel zich verschuift naar online. Het omzetpercentage van bedrijven die alleen een webshop hadden nam met ruim 50 procent toe. Door de pandemie is het aantal transacties via het internet fors toegenomen. Het aantal online winkels groeit met de dag wat kopers nog meer kansen geeft om online aankopen te doen. Vergeleken met het jaar 2019 is het aantal nieuwe online webshops zelfs meer dan verdubbeld. Wat het doen van online aankopen nog aantrekkelijker maakt, is dat het op vele verschillende manieren gefinancierd kan worden. Je kunt bij een grote online webshop via de bank, met een cadeaubon of soms zelfs met Polkadot crypto betalen.

Toekomst van de detailhandel
Afgelopen April waren er circa 25 procent meer detailhandelaren positiever gestemd over de economie en de handel op het gebied van omzetverwachtingen voor het tweede kwartaal, dan dat er negatieve stemmen waren. Het economisch klimaat lijkt optimistischer. Er wordt verwacht om meer te gaan investeren in de online detailhandel. Dit met name door de online marketing te verbeteren. Een meer gediversifieerd aanbod te creëren en online nog meer bekendheid te vergaren wat tot meer bezoekers zal leiden. De manier waarop er gehandeld wordt veranderd continu. Een pandemie zoals deze heeft het klimaat heel snel doen veranderen naar een meer online detailhandel waar de toekomst alleen nog maar meer gebruik van zal maken. De toekomstige generatie mensen zijn steeds meer gericht op IT en het internet waardoor je er niet onderuit kan om als detailhandel ondernemer hierop in te spelen. Waar er voorheen alleen nog maar producten en diensten via het internet verkocht werden, kan men tegenwoordig zelfs al Litecoin kopen ermee betalen en verhandelen. Dit soort eerste verschijnselen van een nieuwe opkomende technologische ontwikkeling dient de online ondernemer te omarmen om het zodoende jong publiek naar de webshop te trekken en deze voor lange tijd te behouden als vaste waardevolle klant.

Vorige4 redenen waarom steeds meer mensen NFT's kopen
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter