Waarom je ervoor wilt kiezen om je bakfiets te verzekeren!

Bakfietsen zijn tegenwoordig een vast onderdeel van het straatbeeld. Voor het aanschaffen van zo’n bakfiets, moet behoorlijk diep in de buidel getast worden. Het is dan ook verstandig om jouw kostbare bakfiets te verzekeren tegen schade en diefstal. In dit artikel lees je waarom een bakfiets verzekering het overwegen waard is!

Waarom is het verstandig om een elektrische bakfiets te verzekeren?

Er zijn meerdere redenen waarom het verstandig is om een elektrische bakfiets te verzekeren.

  • Een bakfiets is kostbaar. Schade of diefstal, betekent opnieuw een forse kostenpost. Je bakfiets verzekeren betekent dat je deze financiële last niet in één keer hoeft te dragen.
  • Een bakfiets is vanwege zijn kostbaarheid een duidelijk doelwit van dieven.
  • Een bakfiets is groot, zwaar en minder wendbaar dan een reguliere fiets. De kans je ergens tegenaan stoot, lang schuurt of de bakfiets op een andere manier beschadigd is aanzienlijk.

Wat dekt een bakfiets verzekering precies?

Als je ervoor kiest om een bakfiets verzekering af te sluiten, ben je doorgaans wereldwijd verzekerd tegen diefstal en vaak ook tegen schade (afhankelijk van de dekkingsgraad van de verzekering). Waar je de bakfiets ook mee naartoe neemt; de kosten die je door diefstal of schade maakt, worden door de bakfiets verzekering gedekt.

De verzekeraar keert uit tot het verzekerde totaalbedrag van de bakfiets en biedt daarnaast aanvullende dienstverlening.

  • De bakfiets verzekering dekt kosten van beschadigingen. Ook als de onderdelen vervangen moeten worden doordat ze bijvoorbeeld beschadigd zijn, (slijtage van onderdelen is meestal niet gedekt). Het is belangrijk dat je de factuur of de bon van de reparatie aan de verzekeraar kunt overleggen.
  • Bij diefstal, keert de bakfiets verzekering het verzekerde totaalbedrag binnen enkele werkdagen uit. Je dient hiervoor het politierapport, de aankoopbon en de originele fietssleutels van de bakfiets te overleggen aan de verzekeraar.
  • Je kunt aanspraak maken op juridische bijstand bij fietsongevallen of in het geval dat iemand anders schade veroorzaakt aan jouw bakfiets.
  • Je kunt aanspraak maken op pechhulp als je onverhoopt onderweg stil komt te staan. De pechdienst faciliteert de reparatie en mogelijk alternatief vervoer.

VorigeAmsterdamse beurs passeert beurs London
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter