Wat is crypto?

Voor veel mensen zal het woord crypto nog steeds zo cryptisch zijn als het woord zelf zegt. Je hoort dingen in de wandelgangen, maar het onderzoek naar wat het precies is, ben je nog niet gestart. Gelukkig is deze korte tekst er helemaal aan gewijd om je een stuk op weg te helpen in de goede richting, opdat je op de eerstvolgende verjaardag met alle zogenaamde early adopters kunt meepraten. Want hoe werkt crypto? Cryptocurrency is het betaalmiddel van de 21e eeuw en is op lange termijn misschien wel de vervanger van de hedendaagse valuta. Crypto’s zijn een soort online munten, maar het voordeel ervan is dat deze niet meer langs de bank hoeven. Iedereen kan de crypto’s in zijn eigen portemonnee houden en daarbij is er geen derde partij meer nodig. Het voordeel hiervan is tweeledig: enerzijds gaat het sneller en anderzijds kost het minder geld.


Zijn er ook nadelen?

Het grootste nadeel is dat je er nu nog bijna nergens mee kunt betalen. Als je naar de bakker gaat en vraagt of je met crypto’s kunt betalen zal hij jou waarschijnlijk schaapachtig aankijken en vragen of je op je achterhoofd bent gevallen. Dit is voor nu een vervelend geval, maar dat zal over een aantal jaar natuurlijk helemaal omkeren. Daarnaast is de diepere materie achter crypto’s voor veel mensen zeer lastig te begrijpen.

Wanneer je verder gaat lezen na deze korte introductie zul je beseffen hoeveel terminologie erbij komt kijken. Dit is natuurlijk altijd zo wanneer iemand iets nieuws leert, maar het schrikt wel veel mensen af. Daarom is het altijd maar afwachten hoe de ontwikkeling binnen de wereld zal uitpakken. Als laatste punt is de internationale wet- en regelgeving een probleem; het is lastig om internationale regels voor cryptocurrency op te stellen. Echter is dit natuurlijk niet een probleem waar wij ons mee bezig hoeven te houden, dus dat scheelt weer.


De toekomst

Al met al zijn de nadelen van onschuldige aard en ze wegen natuurlijk niet op tegen de voordelen van de snelheid en het gemak. Er wordt voorspeld dat het in de toekomst het meest gebruikte betaalmiddel zal worden in de wereld. Wanneer dat dan precies wordt is natuurlijk lastig te voorspellen, maar één ding is zeker: het beheerst nu al een groot deel van onze bevolking en als de huidige groei blijft aanhouden is het slechts een kwestie van tijd.

VorigeZakelijke lening
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter