3 tips om te ontdekken welk internetabonnement bij jou past

Blindelings afgaan op het goedkoopste internetabonnement is niet altijd verstandig, want het voordeligste aanbod voor jou is afhankelijk van je omstandigheden en gebruik. Hoeveel mensen zijn bijvoorbeeld tegelijkertijd online en wat doen ze dan? Zeker bij het spelen van games en bekijken van films of series worden de beschikbare Mbits per seconde op de proef gesteld. Als het bij jou thuis regelmatig voorkomt dat een aantal mensen op hetzelfde moment online is, heb je al gauw 50 of zelfs 100 Mbit per seconde nodig. Maar als je als je alleen online gaat om te e-mailen of af en toe te surfen kun je volstaan met zo’n 20 Mbit per seconde. Het is dus belangrijk om eerst te inventariseren hoe snel je internet moet zijn en hoeveel Mbit per seconde voldoende is. Internet vergelijken is de volgende stap want er zijn nogal wat internetaanbieders waar je uit kunt kiezen. Niet alleen snelheid is belangrijk, ook de voorwaarden spelen een rol. In dit artikel geven we je 3 slimme tips om te ontdekken welk internetabonnement bij jou past.


1. Pak je ideale pakket

Alle internetaanbieders bieden verschillende soorten pakketten. Het is nog best lastig om daar een weloverwogen keuze uit te maken. Misschien is een alles-in-1 oplossing iets voor je: internet inclusief televisie en telefonie. Maar wellicht heb je dat allemaal niet nodig en is alleen internet genoeg. Ook wat er tussenin zit is mogelijk. Internet en televisie of internet en telefonie bijvoorbeeld. Als je het soort pakket hebt gekozen wil je daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Vergelijk daarom de eenmalige (aansluit)kosten en maandelijkse abonnementskosten. En dan is er ook nog de looptijd van het contract dat je afsluit, een of twee jaar komen het vaakst voor. Meestal is een langer contract voordeliger, maar je zit er dan wel gedurende een bepaalde periode aan vast. Vergelijken loont altijd de moeite om de beste deal te scoren.


2. Check je verbinding

Om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je internetverbinding haalt is de internetaansluiting voor je huis van belang. De meest voorkomen zijn: VDSL, ADSL, kabel, glasvezel of zelfs 4G. Glasvezel is de snelste aansluiting maar nog niet overal in Nederland beschikbaar. Daarbij is een abonnement voor glasvezel ook duurder dan andere internetaansluitingen. Online kun je met je postcode kijken of er bij jou al glasvezel ligt.


3. Extra’s kosten geld

Zoals altijd moet je voor extra’s extra betalen. Dat geldt voor meer Mbits per seconde, maar ook als je bijvoorbeeld extra WiFi-hotspots, tv-ontvangers of tv-pakketten wilt hebben. Let daar op.

VorigeSEO om crypto te stimuleren en te beïnvloeden
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter