3 legitieme redenen om een persoonlijke lening aan te gaan

Een lening aangaan doe je natuurlijk niet zomaar. Geld lenen kan praktisch zijn, maar het kost ook geld in de vorm van rente en je gaat natuurlijk een terugbetalingsverplichting aan. Dat wil niet zeggen dat er geen goede redenen zijn om toch voor een lening te kiezen. We bespreken drie legitieme redenen om een persoonlijke lening aan te gaan.

Verduurzamende maatregelen aan woning

Een actueel thema op het moment is natuurlijk duurzaamheid. We worden allemaal gestimuleerd om duurzamer te leven, en dat begint bij de eigen woning. Het doorvoeren van verduurzamende maatregelen aan een woning zorgt ervoor dat er minder energie hoeft afgenomen te worden. Dat betekent dat er minder gas verbruikt wordt en minder ‘grijze’ stroom nodig is, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, het beter isoleren van de woning of het installeren van een warmtepomp. Omdat deze investeringen zichzelf terugbetalen in de vorm van een lagere energierekening, is dit een uitstekend doel om een persoonlijke lening voor af te sluiten. Die betaal je namelijk terug met je maandelijkse besparing op je energiekosten.

Huis verbouwen

Verduurzamende maatregelen zijn natuurlijk niet de enige manier waarop je je huis kunt aanpassen. Je kunt ook een dakkapel laten plaatsen, een uitbouw maken of de badkamer of keuken vernieuwen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat je woning meer waar wordt. De lening betaalt zich dus op die manier weer terug, hoewel je dat geld natuurlijk niet meteen in de zak hebt. Dat merk je immers pas wanneer je de woning verkoopt. Maar met het oog daarop zijn dergelijke verbouwingen aan je woning ook een goede reden om voor een persoonlijke lening te kiezen.

Vervangende auto

Velen van ons zijn nergens zonder een auto. We hebben hem nodig om naar het werk te kunnen, boodschappen te kunnen doen en om familie en vrienden te kunnen bezoeken. Daarom is het erg vervelend als je auto het opeens niet meer doet, of gestolen of total loss raakt terwijl je niet adequaat verzekerd bent. Je hebt dan wel zo snel mogelijk een nieuwe auto nodig. Hoewel deze investering zichzelf niet terugbetaalt, tenzij je ditmaal voor een elektrische auto gaat met lagere gebruiks- en onderhoudskosten, is het wel een noodzakelijke uitgave waarvoor je zeker een persoonlijke lening kunt aanvragen.
Dit zijn natuurlijk niet de enige legitieme redenen om een persoonlijke lening aan te gaan. Sowieso ligt de keuze natuurlijk helemaal bij jouzelf!

VorigeSpectaculaire rentestijging in 2022
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter