Branding doorvoeren: drie essentiële onderdelen

De kunst van ieder bedrijf is om diens identiteit zo succesvol mogelijk over te brengen. Lukt dit jou, dan blijf je hangen. Denk maar eens na: sommige bedrijven kun jij al herkennen puur aan een deuntje, of één bepaald woord. Deze kunst wordt branding genoemd: een dienst die voor ieder bedrijf uit te voeren is. Wanneer jij hierin geïnteresseerd bent, zijn de volgende drie onderdelen essentieel.

1. Website

Het visitekaartje van je bedrijf. Als je ergens je verhaal kunt vertellen, is het wel hier. Het is dan ook enorm belangrijk dat jouw website goed past bij je algemene branding. Hierbij bedoelen we niet alleen het kleurgebruik: je slogan, de juiste tone-of-voice, verwijzingen naar wat je zoal doet – alles past bij je branding.

We begrijpen dat het maken van een website niet voor iedereen is weggelegd. Een website van lage kwaliteit heeft het tegenovergestelde effect dan wat je wil. Het maken van je website kun je ook uit handen geven, bijvoorbeeld aan Best4U. Deze specialisten bouwen in één week een perfect functionerende website, conform jouw branding.

2. Social Media

Vind jij het niet erg om een kijkje achter de schermen te geven, dan is social media daar het perfecte platform voor. Je promoot hier niet alleen gemakkelijk je producten, je kunt ook echt laten zien wie jij bent. Dit alles past perfect bij je branding! Wanneer jij een post live gooit, zorg er dan voor dat je kleuren en je tone-of-voice passen bij wat jij presenteert op je website. Natuurlijk is het type content dat je plaatst ook belangrijk: als jij op je website enkel formeel handelt, zal het plaatsen van een grappige post minder goed passen.

3. E-mail

Veel mensen zijn bang om e-mail te gebruiken uit angst dat het een achterhaald middel is, maar niets is minder waar. E-mail is namelijk nog steeds dé manier om direct contact te leggen met je klanten. Dat jouw branding hierin een belangrijk onderdeel speelt, is dus logisch. Klanten komen via e-mail vrijwillig met jouw bedrijf in aanraking. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je niet spamt, maar door regelmatig een mail over jouw bedrijf te sturen, herinner je klanten aan je bedrijf en zal jouw branding (en daarmee je naam) beter blijven hangen.

Begin direct!

Nu je weet wat er nodig is om je bedrijf succesvol te branden, is er niets wat je nog tegenhoudt. Succes!

VorigeVolatiele tijden voor de major valuta handelsparen
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter