5 tips als je wilt beginnen met crypto

De cryptomarkt zit op dit moment in een mindere tijd. De koers staat onder druk en zeker beginnende investeerders kunnen daardoor zenuwachtig worden. Tijd om wat leuke tips te bespreken die je kan toepassen in deze neergaande koers.

Tip 1: Veiligheid staat voorop

Wil je beginnen met investeren in crypto, dan moet je dat op een exchange doen waar alles goed geregeld is. Veilig bitcoins kopen op een goede exchange is extreem belangrijk. Je wilt namelijk niet dat de exchange opeens omvalt vanwege slechte resultaten.

Zorg daarom dat je altijd een exchange kiest die onder toezicht staat van de Nederlandse toezichthouder. In Nederland zijn dat de AFM en DNB.

Tip 2: Heb een plan

Je koopt je eerste Bitcoins en zodra de koers flink naar beneden gaat, slaat de paniek toe. Logisch, want je ziet in één keer een groot deel van je vermogen verdampen. Toch is het verstandig om niet direct te handelen.

Althans als dit in je beleggingsplan staat. Het is namelijk verstandig om van te voren goed na te denken over hoe je gaat beleggen, wanneer je moet verkopen of wat je doet bij een markt crash.

Doe je dit niet, en doe je maar wat, dan is de kans groot dat je op je emotie gaat handelen en dat is nooit een goed idee.

Tip 3: Periodiek beleggen

Bitcoin kan enorm fluctueren waardoor de prijs per dag soms wel duizenden euro’s kan verschillen. Het is fijn als je koopt op een laag prijsniveau, maar dat weet je niet van te voren.

Speculeren is nooit een goed idee en ook niet als je wilt beleggen in crypto. Een goede oplossing hiervoor is om periodiek te gaan beleggen. Koop bijvoorbeeld op een vast moment iedere maand wat Bitcoins. Zo profiteer je van verschillende aankoopmomenten en koop je nooit op het duurste of goedkoopste moment.

Tip 4: Op andere manieren beleggen in Bitcoins

Vind je cryptocurrency zelf maar ingewikkeld en lastig dan kan je in deze markt ook op andere manieren beleggen. Zo kan je ook in Bitcoins beleggen door middel van etf beleggen. Je belegt dan in een ETF die bijvoorbeeld de Bitcoin prijs volgt.

Ook is het mogelijk om in aandelen te beleggen van bedrijven die actief zijn in de crypto sector. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan het aandeel zoals Coinbase of Microstrategy.

In beide gevallen beleg je niet bij een cryto exchange, maar op de beurs waar je ook andere ETF en aandelen kan kopen.

Tip 5: Investeer online verdiensten

Veel mensen hebben slechts één inkomstenbron en vinden het lastig om een deel van dat geld ook nog te investeren. Dit is tenslotte het geld waar zij hard voor werken en uiteindelijk van moeten leven.

Merk jij dat je maandelijks geen geld vrij kan maken om te beleggen dan is het slim om je te verdiepen in online geld verdienen. Door een eigen website kan je bijvoorbeeld honderden euro’s per maand verdienen.

Beleg jij maandelijks deze extra verdiensten dan kunnen deze inkomsten in de toekomst uitgroeien tot een vermogen.

Vorige3 legitieme redenen om een persoonlijke lening aan te gaan
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter