AMDAX - eerste Nederlandse cryptobedrijf met DNB-registratie

In Nederland moeten alle cryptobedrijven die cryptovaluta aanbieden zich registreren bij De Nederlandsche Bank (DNB). DNB is de financiële toezichthouder op de Nederlandse cryptomarkt. Deze moet voldoen aan de zeer strikte AMLD5-regelgeving die de overheid heeft doorgevoerd. Een cryptobeurs moet ongeveer als een bank worden gereguleerd. Voor kleine Nederlandse cryptobedrijven is dit vaak te duur en te complex om voor elkaar te krijgen. Er zijn al een aantal Nederlandse cryptodiensten die hun werkzaamheden zijn gestopt. Gevestigde cryptobedrijven zoals LiteBit, Bitonic, BTC Direct en Bitvavo proberen nu allemaal een registratie te verkrijgen bij de DNB.

Echter, het is een nieuwkomer, AMDAX, die als eerste Nederlandse cryptobedrijf een DNB-registratie heeft verkregen. Een registratie bij de DNB in het register kan als een verkapte vergunning worden beschouwd waarbij de DNB het bedrijf heeft goedgekeurd om in Nederland cryptodiensten aan te bieden.


Hoe heeft AMDAX dit voor elkaar gekregen?

AMDAX biedt een exclusieve crypto-dienstverlening aan en heeft dit uitstekend opgezet volgens de nieuwe regelgeving. Het is vooral opgezet voor het bedienen van vermogende particulieren. Deze zullen eerst een persoonlijk gesprek moeten voeren met een AMDAX-medewerker alvorens een rekening kan worden geopend. De AMDAX-klanten worden met andere woorden goed gescreend en opgevolgd waardoor de risico’s op malafide activiteiten, zoals geldwitwassen, bijna volledig verwaarloosbaar zijn. Verder beschikt AMDAX over een prima bewaaroplossing met een optionele verzekering. Inderdaad, AMDAX-klanten kunnen een verzekering afsluiten voor het veilig opslaan van de aangekochte crypto’s.

Naast AMDAX, beschikt alleen Bitvavo over een verzekerde opslag. Het is nog niet duidelijk wanneer Bitvavo en andere bekende spelers zoals Litebit, Bitonic en BTC Direct een registratie zullen krijgen bij de DNB. Voor meer informatie over de dienstverlening van AMDAX: AMDAX Review. Voor meer informatie over het register: DNB register cryptodiensten.

VorigeBekend beursgenoteerde bedrijf Square koopt Bitcoin!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter