Binance tijdelijk offline

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance.com, is van donderdag 8 februari tot vrijdag 29 januari onbereikbaar geweest voor gebruikers. Van tevoren was aangekondigd dat Binance op 8 februari offline zou gaan voor de duur van één uur om het systeem te kunnen bijwerken. Uiteindelijk is Binance echter 31 uur offline geweest. Veel gebruikers zijn hier woest over, aangezien veel van hen cryptocurrency online bewaren in de Binance wallets. Doordat Binance offline ging, konden veel cryptobezitters niet meer bij hun munten. De beweringen die werden verspreid op onder ander Twitter, dat Binance het slachtoffer was geworden van een hack, maakten de onrust compleet.Geen sprake van een hack

Binance heeft inmiddels laten weten dat er geen sprake is geweest van een hack. Dat deze gedachte opkwam bij veel gebruikers van het platform is niet geheel onlogisch. De laatste keer dat een grote exchange lange tijd online was, was dat namelijk wel het geval. Toen werd er door hackers voor maar liefst 534 miljoen USD buit gemaakt bij crypto exchange Coincheck. Hoewel het opslaan van cryptocurrency op een online wallet zoals bijvoorbeeld Binance aanbiedt, gemakkelijk is, is dit niet aan te raden voor personen die in het bezit zijn van een groot aantal cryptocurrency. Cryptocurrency veilig bewaren? Denk dan eens aan een beveiligde offline wallet zoals de Nano Ledger S.Binance in Nederland nog steeds niet beschikbaar?

Hoewel Binance eigenlijk ook in Nederland weer beschikbaar zou moeten zijn, is dat nog niet het geval. Het lijkt erop dat Binance problemen blijft ondervinden met de verwerkte update. Toch gebruik maken van Binance? Probeer het dan eens op us.binance.com in plaats van Binance.com. Deze oplossing werd door het team van Binance voorgesteld en lijkt (nu in ieder geval) te werken.

VorigeRipple verwelkomt nieuwe klant op xCurrent
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter