Bitcoin-koers: zetten walvissen berenvallen?

Je kunt eindeloos speculeren wat precies de crash van vooral Bitcoin en Ethereum heeft veroorzaakt. Nu het alweer omhoog gaat, kun je je afvragen wat hiervan de bedoeling was. Ja, de duurzaamheidskwestie van Elon Musk was waarschijnlijk een trigger, maar een ervaren crypto-investeerder weet ook: "Het was een gigantische berenval!"



Wie is Simon Dedic? Hij is een Duitse ondernemer die in het najaar van 2018 zijn doctoraal proefschrift staakte om actief te worden in de cryptospace. Hij richtte twee crypto-investeringsfirma's op: Blockfyre en Moonrock Capital. Deze laatste heeft kantoren in Hamburg en Londen en heeft onder meer grote investeringen in het Polkadot-ecosysteem. Met deze eerste successen verdiende het bedrijf al een zeer lovenswaardige analyse van Bloomberg.



Natuurlijk staan er interessante reacties onder de tweet van Dedic. Wie stelt dat al dit soort verklaringen enkel uitspraken zijn over iets dat fundamenteel onverklaarbaar is, heeft op de een of andere manier gelijk natuurlijk! En je hebt altijd mensen die dan, ondanks alle waarschuwingen, het verleden met de toekomst gaan verwarren...



Misschien is de onderstaande bitcoin koers prognose evenveel waard:



Er zijn ook mensen die dieper graven en die echt willen weten hoe de berenval werkt...



Het loont de moeite om deze reeks tweets te lezen. De oligarchen hebben altijd de beste contacten gehad met de media. Dus wie weet. Toch was het zeker ook gewoon het moment waarop de kwestie van duurzaamheid hel duidelijk aan de orde kwam.



De Bitcoin Mining Council is zojuist opgericht, maakte Michael Saylor bekend op de Coindesks Consensus 2021-conferentie. Misschien is de realiteit zoals altijd gemengd: aanvankelijk is er een open vraag die moet worden opgelost, maar in plaats van hier in rust een dialoog over aan te gaan, creëert men een kleine crisis met maximale FUD zodat de walvissen hun voorsprong op de massa verder kunnen vergroten. Daarna tonen deze walvissen zich verantwoordelijk en kalmeren ze de boel weer. Al zijn het maar woorden.

Bron: BesteBank

VorigeARK Invest bitcoin fonds haalt 20 miljoen dollar op
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter