Jack Dorsey en Elon Musk: Bitcoin stimuleert hernieuwbare energieproductie

Jack Dorsey en Elon Musk zijn het met elkaar eens dat Bitcoin hernieuwbare energieproductie stimuleert.

Jack Dorsey gaf dit te kennen in een reactie op een Tweet van Square Crypto. Het team van Square Crypto werkte samen met Ark Invest aan een whitepaper met een argumentatie hoe bitcoin bijdraagt aan hernieuwbare energieproductie. Over dit onderwerp zouden er meer white papers moeten worden geschreven.

Het probleem met wind- en zonne-energie is dat overtollige energie tijdens overproductie niet goed wordt benut en afdoende kan worden opgeslagen in batterijen. Een oplossing is om wind- en zonne-energieproductie te combineren met bitcoin mining en batterij-opslagfaciliteiten voor onder meer beter economisch rendement en goedkopere productie. Zo kan er een duurzame, groene energienetwerk worden opgezet die economisch rendabel is.

Hieronder kun je de Tweet lezen van Square Crypto met een verwijzing naar de white paper:


Hieronder kun je de Tweet van Jack Dorsey en het antwoord van Elon Musk lezen:


Elon Musk zou nooit in Bitcoin hebben geïnvesteerd als het niet zou bijdragen aan een betere en duurzame toekomst waar hernieuwbare energieproductie centraal zou staan.

Tot dit inzicht is ook de Noorse Miljardair Kjell Inge Røkke gekomen met de oprichting van het bitcoinbedrijf Seete. Kjell schreef een briljante brief over zijn beslissing aan de aandeelhouders.

Het Noorse energiebedrijf Equinor experimenteert al met bitcoin mining voor het opvangen van overtollige energie.

Bron: Bitcoin Daily

VorigeBitcoin wordt niet gebruikt voor het witwassen van geld
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter