Bitcoin voor beginners: 5 essentiële sleutels

Bitcoin voor beginners? Natuurlijk, bitcoin is al een tijdje onder ons. Voordeel: het is makkelijk geworden om met bitcoin te beginnen. Nadeel, de markt van cryptocurrency is onoverzichtelijk geworden.
Niet voor niets wordt de markt van bitcoin en crypto vergeleken met het wilde westen. Iedereen wil wat van het digitale goud. De bitcoinhype is niet meer dan de oude goudkoorts. Goede voorbereiding is noodzakelijk.
In dit artikel; Waarom beginnen met bitcoin en crypto? En de 5 essentiële sleutels die jouw succes bepalen met crypto.

Ga je geld verdienen of verliezen? Aan jou de keuze.


Waarom beginnen met bitcoin en crypto?

Als je denkt aan bitcoin denk je waarschijnlijk aan enorme pieken, maar net zo goed aan enorme verliezen. Het zijn de verliezen die groot worden uitgemeten in de media. Bitcoin is een bubbel, etc.. Je kent het vast wel.
Wat we niet mogen vergeten is dit: In 2008 kocht je 1 bitcoin voor ongeveer 6 cent. Nu ligt de prijs 1 bitcoin boven het bedrag dat de meeste mensen in een jaar verdienen.
En, de verliezen die we kennen van bitcoin na elke bullrun kunnen we enigszsisns overdreven noemen. Want, feit is 6 cent in 2008 naar ongeveer 4700 USD in 2020. En dat is de laagste prijs gemeten in dat jaar!


Bitcoin is meer dan dat

Satoshi Nakamoto, de immer nog in anonimiteit gehulde bedenker van het fenomeen bitcoin en de blockhain had bepaalde gedachten. Deze gedachten deelde hij in zijn whitepaper waarmee hij bitcoin onder de aandacht bracht. Wie tussen de regels doorleest, leest felle kritiek op het huidige geldsysteem, centrale macht etc...

Zijn experiment: Bitcoin zou hiervoor een oplossing moeten zijn. Dat velen dit experiment omarmen is te zien in de enorme vraag die er nu is naar deze cryptovaluta.


Bitcoin is blockchain

Wat vaak wordt onderschat in het verhaal van bitcoin en cryptocurrency is de potentie van de blockchain. De manier waarop dit blockchain werkt is geniaal. Ok, het is nog in ontwikkeling en het heeft nog een paar hobbels te overwinnen.
Maar, het heeft alle potentie om een positieve verandering in de wereld teweeg brengen. Veel bedrijven werken dag en nacht aan de blockchain om wereldwijde acceptatie te realiseren.


Beginnen met bitcoin

Dat bitcoin en cryptocurrency in de lift zitten, kun je merken aan het gemak waarmee je tegenwoordig bitcoin kopen kunt. Het is nog nooit zo makkelijk geweest. Verschillende innovators hebben hun pionierswerk gedaan met als resultaat; betrouwbare plekken om online bitcoin en crypto te kopen, verkopen en verhandelen.

Als je wilt beginnen met bitcoin, ben je écht in een paar minuten klaar.


Beginnen met cryptocurrency

Hetzelfde geld voor de vele altcoin die er zijn. In enkele momenten kun jij je eerste cryptomunt in bezit hebben.
Er zijn inmiddels duizenden cryptomunten beschikbaar. Aan de ene kant is dit geweldig. De kansen liggen voor het oprapen. Aan de andere kant is dit een risico. Want, hoe herken je de beste cryptomunt die je veel geld gaat opleveren?


Geld verdienen met bitcoin of crypto; de mogelijkheden

Grofweg heb je de keuze uit twee mogelijkheden om geld te verdienen met bitcoin en crypto:
1. investeren
2. handelen/ traden

Beide manieren hebben zo hun voor- en nadelen. Wat het met elkaar gemeen heeft is dit: Je moet weten waarmee je bezig bent. Zowel als bitcoin investeerder en als crypto trader heb je de juiste kennis nodig om daadwerkelijk geld te kunnen verdienen met bitcoin en altcoins.


Investeren of handelen in crypto: Wat is het verschil?

De verschillen zijn klein, in beide gevallen koop je een bepaalde cryptomunt met als doel er geld aan te verdienen. Het grooste verschil is te vinden in de termijn. Een trader speelt veel meer in op de korte termijn fluctuaties van de markt. En probeert hieruit zijn geld te verdienen. Een investeerder kijkt meer naar de lange termijn. En investeert volgens een strategie die dus meer op de lange termijn is gericht.


Wat heb je nodig om te beginnen met bitcoin?

De 5 essentiële sleutels om succes te behalen met bitcoin en geld te verdienen met crypto;
1. kennis en vaardigheden
2. strategie
3. tools
4. mentale toolset
5. betrouwbare bron


Kennis en vaardigheden

Wat maakt het verschil tussen succes en falen? Kennis. Kennis en vaardigheden zijn écht de eerste vereiste om succes te halen uit je crypto avontuur. Ja, avontuur. Het cryptolandschap is dynamisch beweeglijk, er zijn veel oplichters en bedriegers die willen profiteren van de goudzoekers.
Een gids door dit landschap is van cruciaal belang voor jouw succes in als crypto trader en bitcoin investeerder.


Strategie

Met de juiste kennis kun je een strategie bepalen. Ga je voor de spanning en sensatie van het traden. Hierbij kun je wel op korte termijn je eerste resultaten zien. Afhankelijk van jouw keuzes kunnen deze positief of negatief zijn.
Of is je blik gericht op de lange termijn en kies je voor een kalmere koers, waarbij je al de fluctuaties van de dag maar laat aan de trader?
Voor beiden is wat te zeggen, voor beiden heb jij een gedegen toolset nodig. Een toolset die bestaat uit kennis, zodat je de juiste berekeningen kunt maken.


Tools

Maar ook de juiste tools in de vorm van programma’s, plekken om bitcoin te kopen, verkopen verhandelen, grafieken te kunnen lezen etc.. En wat dacht je van de beveiliging en opslag van je bitcoin en crypto. Als crypto trader en investeerder ben je namelijk zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van je assets. En niet zoals we gewend zijn; de bank.


Mentale toolset

Grote kans dat je geld gaat verliezen. Echt waar, dat is voor elke trader hetzelfde. Nog een verschil tussen de winnaar en verliezer is het herkennen van de verschillende emoties die langskomen in verschillende fasen van het koersverloop.
• Dikke stijging, dikke euforie
• Dikke daling, wanhoop en stress

Zo zijn er nog een aantal emoties die geactiveerd kunnen worden en die keuzes zo sturen, op die manier dat je geld verliest. Nu snap je, waarom een vooraf bedachte strategie zo belangrijk is.
Deze emoties zijn zo universeel dat ze zijn vastgelegd in een grafiek die het koersverloop laat zien. Ofwel, vele mensen gingen je voor. En hebben geld verloren, geleid door hun emoties.
Daarom: werk aan een ijzersterke mentale toolset. Dit is écht van doorslaggevend belang.


Betrouwbare bron

Alle informatie is voor handen. In principe kun je verspreid over het internet écht wel de informatie vinden die je nodig hebt om te beginnen met bitcoin en crypto.

Maar, je verliest veel tijd in het zoeken, beoordelen, ordenen van de informatie. En dan nog; ken jij het juiste stappenplan?


Bitcoin en crypto starterpack

Van hieruit wil ik de gids: bitcoin en crypto starterpack benoemen. Wat is de bitcoin en crypto starterpack? Een complete gids, waarmee je een vliegende start maakt in de wereld van bitcoin en crypto. Had ik al gezegd dat dit waardevolle e-book gratis is?
• Wat is bitcoin? Wat is crypto?
• Waar kun je het beste bitcoin kopen?
• Hoe leer je crypto traden?
• Hoe en waar vind je de beste cryptomunt met de x100 potentie?
• Wat is de beste investeringsmethode voor bitcoin?
• Beveiliging van bitcoin en crypto’s; hoe en waarom?
• Etc. etc.


Wil jij een vliegende start met bitcoin en crypto?

De bitcoin en crypto starterpack is “your place to be” Deze gids zit Tsjokvol handige basisinformatie, kortingslinks, tips en tools. En, het geheim van makkelijk investeren in bitcoin.


Waar kan ik de bitcoin en crypto starterpack downloaden?

Hier kun je het bitcoin en crypto starterpack downloaden ➡

Disclaimer: Ik ben geen financieel adviseur en de content in dit artikel is geen financieel advies. Alle informatie in dit artikel is informatief en geen aanbeveling om iets te kopen of verkopen. Doe goed onderzoek en raadpleeg deskundigen.

VorigeDe regulering van bitcoin en haar onzekere adoptie als betaalmiddel
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter