Checklist: zakelijke lening aanvragen

Als ondernemer komt het voor dat je bedrijf sneller groeit dan dat je deze groei volledig zelf kan financieren. Dat is geen probleem, want in zo’n geval kun je een zakelijke lening aanvragen. Met een zakelijke lening krijg je het bedrag in één keer op je zakelijke rekening gestort en betaal je maandelijks een vast bedrag met een vast rentepercentage terug. Dit is de aflossing van de rente. Het aanvragen van een zakelijke lening is eenvoudiger dan ooit, met de komst van een nieuw platform van een Zweeds fintechbedrijf.

Zweedse fintech maakt zakelijk lenen eenvoudig

Je hoeft als ondernemer tegenwoordig niet zelf meer alle zakelijke financierders langs. Je kunt een aanvraag in vier eenvoudige stappen doen. Daarna geeft Creddo binnen 24 uur een aantal mogelijke offertes van geïnteresseerde kredietverstrekkers. Daarmee hoef je maar één aanvraag in te dienen en krijg je meerdere offertes terug. Daardoor is het aanvragen van een zakelijke lening een stuk eenvoudiger geworden.

Binnen vier stappen is de aanvraag voor de lening al afgerond. Uiteindelijk bepaal je als ondernemer zelf waar je een lening aanvraagt. Bijvoorbeeld door goed te kijken naar de voorwaarden en andere verschillen. Met deze handige checklist weet je precies waar je op moet letten.

Checklist zakelijke lening aanvragen

Want als je een zakelijke lening aan gaat vragen, is het goed om alvast een paar zaken voor te bereiden. Tijdens het invullen van de aanvraag wordt er namelijk naar een aantal gegevens gevraagd. Als je deze al bij de hand hebt, rond je je aanvraag een stuk sneller af. Ook bij het maken van de juiste keuze dien je met een aantal factoren rekening te houden.

Ten eerste: een zakelijke lening betekent dat je in één keer het hele leenbedrag krijgt uitgekeerd op je zakelijke rekening. Daarom dien je eerst een zakelijke rekening aan te vragen als je deze nog niet hebt. Daarna kun je de bedragen die je aflost niet opnieuw opnemen. Over dit bedrag betaal je iedere maand een vast percentage rente. Die rente wordt berekend over het bedrag dat nog openstaat. Daardoor nemen de maandlasten bij iedere aflossing weer af.

Benodigdheden voor de aanvraag

Als je de aanvraag via Creddo gaat doen, dien je een aantal zaken van tevoren voor te bereiden. Zo is je aanvraag binnen een paar minuten al afgerond. Hiervoor dien je het volgende bij de hand te houden:

• Je e-mailadres;
• Je telefoonnummer;
• Je KvK-nummer;
Jaarcijfers over de afgelopen drie jaar;
• Informatie over je zakelijke rekening zoals afschriften als je nog geen jaarcijfers hebt;
• Een overzicht van de transacties op je zakelijke rekening als je nog geen jaarcijfers hebt;
• Uitleg over waar je het geld van de zakelijke lening aan gaat besteden.

Dit is voldoende om de aanvraag in eerste instantie af te kunnen ronden. Daarna ontvang je de offertes.

Benodigdheden voor het afsluiten van de juiste lening

Als je offertes hebt gekregen voor de zakelijke lening van de verschillende verstrekkers, kun je eventueel een keuze maken. De offertes zijn altijd vrijblijvend, je bent dus niet verplicht om met een offerte akkoord te gaan. Maar bij het kiezen van de juiste lening kun je wel met een aantal zaken rekening houden. Denk dan bijvoorbeeld aan:

• De looptijd van de zakelijke lening;
• De hoogte van het rentepercentage die je over je lening betaalt bij de maandelijkse aflossing;
• Of je eventueel meer kunt aflossen, zonder daarvoor een aflossingsboete te krijgen;
• Wat de voorwaarden van de lening zijn.

Daarna kies je de offerte die het beste bij je past en accepteer je het aanbod. Creddo zal daarna akkoord geven en zorgen dat je de zakelijke lening bij de financier van jouw keuze af kunt sluiten.

VorigeWelke aftrekposten zijn er voor zzp’ers?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter