Coinbase introduceert eerste betaalpas voor cryptocurrency

Cryptoexchange Coinbase komt binnenkort met een betaalkaart waarmee ook in Nederland betaald kan gaan worden met cryptocurrency. Deze betaalkaart is eerder dit jaar al geïntroduceerd in Engeland. Nu is het dus de beurt aan Nederland. De bedoeling is dat betalen met cryptocurrency net zo gemakkelijk wordt als betelen met een traditionele bankpas. Voor de betaalpas is een samenwerking opgezet met Visa. Met de betaalkaart kan daarom overal betaald worden waar ook met een Visa card betaald kan worden. Helaas betekent dit dat de kaart bij de meeste winkels niet gebruikt kan worden, maar wel bij de pinautomaat. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om direct cryptocurrencies om te zetten in fysiek geld.


Hoe werkt het?

Allereerst dienen er cryptocurrencies beschikbaar te zijn op de Coinbase account. Een account aanmaken bij Coinbase kan hier. Vervolgens dient er tegoed op het account te zijn in een bepaalde cryptocurrency. Via een app kunnen gebruikers vervolgens zelf kiezen met welke cryptocurrency betaald moet gaan worden. Een fysieke betaalpas waarmee ook gepind kan worden bij pinmachines, moet apart aangevraagd worden. Dat kan via het Coinbase account.

Wanneer er betaald wordt met de betaalkaart of via de app, krijgt de ontvanger het bedrag gewoon gestort in de nationale valuta. Coinbase verdient aan de transactie door een klein percentage te rekenen voor het omwisselen van de gekozen cryptocurrency naar de nationale valuta. Bij grotere bedragen wordt daarnaast 1-2% commissie gerekend. Het afrekenen van die crypto Lamborghini kan dus nog steeds beter via de gangbare bankrekening.


Coinbase betaalkaart aanvragen

Nadat het account op Coinbase is aangemaakt, kan de betaal app gedownload worden. Dat kan hier. Is de app geïnstalleerd? Dan kan via de app een fysieke betaalkaart aangevraagd worden. Let er wel op dat hiervoor uw identiteit geverifieerd moet worden. Daarvoor heeft u een kopie van id of paspoort, kopie van een bankafschrift en kopie van een brief (bijvoorbeeld een energierekening) waarop uw adres zichtbaar is nodig.


Over Coinbase

Coinbase is een vrij populaire cryptocurrency exchange. De verwachting is dat deze exchange met de uitgifte van de eerste betaalkaart, nog een stuk populairder zal worden indien andere exchanges zoals Binance niet iets soortgelijks gaan bieden. In Nederland wordt Coinbase niet heel erg veel gebruikt, maar wellicht dat daar nu verandering in komt. De meeste cryptocurrencies in Nederland worden via iDeal betaald bij Bitvavo.

VorigeHoe kom ik aan financiële middelen voor een bedrijfsovername?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter