8 redenen voor een creditcard op vakantie

De creditcard is in steeds meer gevallen noodzakelijk. In dit artikel laten we zien waarom een creditcard enorm handig, en wellicht wel noodzakelijk, is op vakantie.


1. De tolpoort

Ben je met de auto op vakantie? Dan kan je met een creditcard supersnel de tolpoorten door. Je hoeft geen losse munten bij elkaar te sprokkelen, maar betaalt enorm simpel met je creditcard!


2. Vreemde valuta

Binnen Europa betalen we natuurlijk allemaal met de euro. Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat kom je al snel andere valuta tegen. De creditcard is dan erg handig om op zak te hebben. Vaak kan je geeneens met je reguliere betaalpas betalen in niet Europese landen. Je loopt met de creditcard dus ook niet het gevaar om cash kwijt te raken nadat je dit ergens gewisseld hebt.


3. Vliegtickets boeken

Wanneer je direct bij een buitenlands hotel en/of een buitenlandse vliegmaatschappij boekt, gebeurt het steeds vaker dat ze alleen een creditcard accepteren.


4. Aankoopverzekering

De aankoopverzekering is een extra voordeel dat je krijgt bij je creditcard. In principe betaal je hier natuurlijk ook voor. Bij diefstal en verlies van zijn producten vaak 180 dagen verzekerd. Hoe lang je verzekerd bent ligt aan de aanbieder van de creditcard.


5. Aflevergarantie

De aflevergarantie is ook zo’n extraatje waar je voor betaald, maar wat wel erg fijn is. Wanneer jouw eerder geboekte hotel en/of vliegtuigmaatschappij failliet gaat of door wat voor reden dan ook niet kan leveren, dan ben je daarvoor verzekerd. Bij betaling met de creditcard krijg je dus je geld terug wanneer niet afgeleverd kan worden.


6. Noodgevallen

In het buitenland kunnen er onverwachte dingen gebeuren. Denk aan een doktersbezoek, pech met de gehuurde auto of een extra overnachting. Wanneer je een creditcard op zak hebt hoef je je geen zorgen te maken dat je geen cash op zak hebt. Hierdoor kan je in het ergste geval de medische kosten direct betalen zodat zaken goed geregeld kunnen worden.


7. Huurauto

Bijna elk huurauto bedrijf in het buitenland wil een creditcard als borg zien. Zonder creditcard dus geen mooie ritten op je vakantiebestemming!


8. OV in het buitenland

Steeds vaker zien we dat de creditcard en debitcard gebruikt kan worden voor het OV in het buitenland. Denk aan Londen waar je met Pay as you Go flexibel door Londen kan reizen. Door met je creditcard te betalen betaal je nooit te veel! Enorm simpel, want je kan je creditcard gewoon als OV-chipkaart gebruiken om in- en uit te checken op stations.

Hopelijk hebben we je kunnen overtuigen om ook een creditcard aan te vragen. ABN is een van de betrouwbare en goede aanbieders. ABN creditcard aanvragen? Bekijk dan de website!

VorigeBitcoin blijft erg volatiel
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter