eToro stelt crypto-kooporder limieten in!

Het is razend druk op de bitcoin en cryptomarkten. eToro waarschuwt alvast haar klanten dat ze de handel moet limiteren dit aankomende weekend en mogelijk de daaropvolgende weekends wanneer de sterke vraag en volatiliteit op de markten voortduurt. Volgens een email van eToro aan haar klanten is er een ongekend grote vraag naar bitcoin en andere digitale activa. Deze grote vraag gecombineerd met een beperkte liquiditeit zorgt ervoor dat ze niet in staat zijn om alle kooporders te ondersteunen en daar een limiet aan te stellen in de weekenden.

Het gaat om een tijdelijke restrictie met een maximumbedrag aan blootstelling per crypto asset per klant. De bitcoin markt werkt 24/7 en gedurende de weekends neemt de activiteit flink toe tijdens prijsrallies. Afgelopen week was eToro gedwongen om alle margin trading activiteiten stil te leggen toen de koers een record maakte van rond de $42,000.

De grootste Amerikaanse handelsbeurs Coinbase had ook afgelopen week ook problemen met het verwerken van kooporders; waardoor de daaropvolgende historische koersval in het weekend werd versterkt. Beurzen kampen al een tijdje met groeiende tekorten en boeken handelsrecords. Nederlandse spelers zoals Bitvavo, Bitonic, Litebit en BTCDirect zullen zich ook moeten voorbereiden op een toenemend tekort en genoeg bitcoin inslaan voor hun klanten.

Inderdaad, de bitcoins zijn in trek en worden steeds meer gebruikt voor een lange termijn belegging en van de exchanges gehaald. Verder zijn er nieuwe spelers zoals Square en PayPal die ook records boeken qua volume. Dit versterkt het tekort en liquiditeitsproblemen voor handelsbeurzen. eToro heeft als populaire handelsplatform daar nu last van. Het is voor beleggers dan ook aan te raden om bitcoins te kopen wanneer de markt rustig is en ze nog beschikbaar en goedkoop zijn.

Bron: Bitcoin Daily

VorigeBeleggers verlaten goud voor bitcoin
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter