Bekend beursgenoteerde bedrijf Square koopt Bitcoin!

Het heeft niet lang geduurd, maar gisteren heeft een tweede bekend beursgenoteerd bedrijf in de Verenigde Staten aangekondigd om dollarreserves om te zetten naar Bitcoin reserves. Het gaat om het Amerikaans fintech bedrijf Square. Square maakt software en hardware voor het goedkoper faciliteren van vooral betaalkaartbetalingen voor kleine ondernemingen en particulieren. Het concurreert met betaaloplossingen van iZettle en Sumup.

Aan het roer van Square staat Jack Dorsey. Hij is natuurlijk niet alleen bekend als de CEO van Twitter, maar is ook een Bitcoiner. Hij heeft het advies en de oproep van Micheal Saylor opgevolgd. Michael Saylor, de CEO van het beursgenoteerde softwarebedrijf Microstrategy, besloot in Augustus om alle dollarreserves met een totale waarde van meer dan 410 miljoen dollar om te zetten naar bitcoin. Het kopen van bitcoin wordt door deze beslissingen minder controversieel om te bespreken binnen de directieraden van ondernemingen.

Square maakt een meer bescheiden begin en kondigde op 8 oktober 2020 aam dat het 1 % van haar vermogen met een waarde van $50 miljoen omgewisseld voor Bitcoin. In totaal heeft Square 4,709 BTC op een Bitcoin beurs van de markt gehaald. Verder moedigt Square aan dat andere bedrijven het voorbeeld volgen en hebben hierover een Square Bitcoin Investment Whitepaper (PDF) gepubliceerd.

VorigeEerste Bitcoin ETF gelanceerd in Europa!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter