Microstrategy zet in op Bitcoin!

MicroStrategy is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf (MSTR) met een waarde van ongeveer 1.2 miljard dollar. Het succesvolle softwarebedrijf heeft tijdens de lockdown besloten om bijna alle dollars in reserve om te zetten naar bitcoin (BTC).

Michael Saylor, de directeur en oprichter, was nooit echt geïnteresseerd in bitcoin; maar de pandemie en de slechte macro-economische omstandigheden in combinatie met een monetair expansief beleid van de Federal Reserve, dwong hem om bitcoin te overwegen als een mogelijke investering. De gehele directieraad werd met huiswerk naar huis gestuurd om Bitcoin’s waarde propositie te onderzoeken om te zien of het goed zou dienen als een belegging en een inflatieverzekering. De directie was er over eens dat het vasthouden van dollars op de bankrekening het opgebouwde kapitaal van het bedrijf zou doen wegsmelten als een ijsklont. De meest voor de hand liggende optie was eigenlijk het spel van stock buybacks in de aandelenmarkten verder mee te spelen. Echter, dit werd als een slechte lange termijn beleggingsstrategie beschouwt.

Uiteindelijk ging de directieraad door een waarachtige rabbit hole en kwamen tot de conclusie dat alle voor de hand liggende huidige beleggingsopties op termijn een negatief rendement zouden hebben. Alleen Bitcoin bleek de logische beleggingsoptie te zijn voor het bedrijf. De directie besloot uiteindelijk om niet een voorzichtige 1 % of een meer gedurfde 10 % allocatie te maken in bitcoin. Nee, maar liefst $410 miljoen van de beschikbare $500 miljoen dollar in reserves werd omgewisseld voor Bitcoin. Microstrategy kocht op een geraffineerde manier 38,250 BTC als een strategische reservevaluta en inflatie-verzekering zonder de koers te bewegen.

Het is een mijlpaal en wendpunt in de ontwikkelingsgeschiedenis van Bitcoin. Vele directieraden van gevestigde bedrijven met grote cashposities zullen Michael Saylor beweegredenen bestuderen en nu plotseling Bitcoin als een belegging of reserve asset serieus gaan overwegen. In de woorden van Michael Saylor:

“There’s 3500 publicly traded companies and there’s $5T in their treasuries and it’s all melting. At some point you have a fiduciary obligation to not lose the money. It used to be acceptable to be conservative but that was before the asset inflation rate went from 6% to 30%”

Voor meer informatie:
Michael Saylor stapt in Bitcoin

VorigeWelke kosten komen kijken bij het huren van een kantoor?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter