Hoe investeer je in vastgoed?

Hoe investeer je in vastgoed?
Investeren, Vastgoed 25-08-2021

Hoe investeer je in vastgoed?

1. Stel je doel vast

Voordat je daadwerkelijk van start gaat met investeren en een hypotheek vastgoed aangaat, is het verstandig om voor jezelf scherp te hebben met welk doel je in vastgoed wilt investeren (en niet voor een andere beleggingsoptie kiest). Wil je investeren omdat je geld overhebt, zie je het als pensioenpotje of wil je er geld mee sparen voor jouw (klein)kinderen? Elk doel vraagt om een andere voorbereiding.


2. Leer de markt kennen

Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de markt en haar doelgroepen, zodat je het meeste uit jouw beleggingspand kan halen. Lees je goed in over wettelijke rechten en plichten die voor zowel verhuurders en huurders gelden.


3. Verdiep je in je fiscale en juridische positie

Als je investeert in vastgoed, heeft dat gevolgen voor je fiscale en juridische positie. Inkomsten uit huur kunnen op verschillende manieren belast worden, wat invloed heeft op de hoeveelheid belasting die je moet betalen.


4. Bepaal je budget

Denk goed na over welk deel van je vermogen je wilt investeren in vastgoed. Beleg bijvoorbeeld ook een deel van je vermogen in aandelen of obligaties om risico’s te spreiden. Ook kun je het vermogen verdelen over meerdere panden.


5. Denk na over beheer en onderhoud

Elk type vastgoed heeft vroeg of laat onderhoud nodig. Sommige (kleine) reparaties komen voor de rekening van de huurder, maar onderhouds- en vervangingskosten zijn voor de rekening van de verhuurder. Reserveer hiervoor genoeg tijd en geld van de huurinkomsten.


6. Laat je adviseren bij contracten en overeenkomsten

Om welk contract of overeenkomst het ook gaat: laat je altijd adviseren door een expert. Dat geldt zowel voor het aangaan van een vastgoed hypotheek als de huurcontracten met de huurders. Een expert, zoals een makelaar, jurist of notaris, kan uitleg geven over de mogelijkheden én onmogelijkheden, en zorgt ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

VORIGE

Welke vorm van financiering past het beste bij jouw onderneming?

VOLGENDE

Stappenplan voor het regelen van de erfbelasting

0 reacties

Reageren

Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt.