Institutionele beleggers stappen in Bitcoin

Een belangrijke trend van afgelopen maanden is dat steeds meer bekende en beroemde beleggers zijn begonnen met een allocatie in bitcoin.

Een pionier is Dan Morehead. Hij is de directeur van de investeringsmaatschappij Pantera Capital. In 2014 besloot Dan Morehead met de directie om de activiteiten volledig te richten op vermogensbeheer voor Bitcoin en andere digitale activa.

Na Dan Morehead begonnen steeds vermogensbeheerders en investeringsmaatschappijen Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse te zien. Er werd in de jaren sindsdien steeds meer gewerkt aan de benodigde infrastructuur en instrumenten om Bitcoin investeerbaar te maken voor institutionele beleggers.

Bijvoorbeeld, Coinbase richtte een aparte divisie op, Coinbase Prime, om deze beleggers te kunnen bedienen. Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerder ter wereld met 7 biljoen dollar onder beheer, richtte een aparte divisie op voor de ontwikkeling van crypto-diensten. Fidelity werkt verder aan de lancering van een eigen Bitcoin beleggingsfonds: Wise Origin Bitcoin Fund I. Dit beleggingsfonds zal gaan concurreren met die van Grayscale. Het bitcoin beleggingsfonds van Grayscale heeft gedurende 2020 al zo’n 500.000 BTC van de markt gehaald.

Doorslaggevend voor het marktsentiment is wanneer grote namen en bedrijven instappen. Het begon pas echt te knallen toen de legendarische belegger Paul Tudor Jones bekend maakte dat hij zijn mening over bitcoin had veranderd. Paul Tudor Jones vergelijkt bitcoins rol nu met die van goud in de jaren 70 als de komende best renderende inflatieverzekering. Vervolgens kwamen andere beroemde beleggers uit de kast, waaronder Bill Miller, George Ball en vooral Stan Druckenmiller.

Stan Druckenmiller behoort tot de rijkste mensen investeerders op aarde en heeft werelds meest succesvolle beleggingsfonds gehad. Zijn fonds gaf voor dertig jaar een gemiddeld rendement van 30 % per jaar zonder ooit verlies te lijden. Stan Druckenmiller gaf aan dat bitcoin meer rendement zal gaan opleveren als goud als een inflatieverzekering en dat vooral de jongere generaties bitcoin boven goud zullen verkiezen.

De institutionele beleggers hebben in 2020 Bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse en inflatieverzekering omarmt. Voor meer informatie:

Waarom zou ik beleggen in Bitcoin?

VorigeDe voordelen van een hypotheekadviseur
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter