Kan Ethereum Bitcoin in gaan halen?

Bitcoin staat sinds het opstarten van de crypto hype op nummer één wanneer het gaat om marktwaarde van de onderliggende munt. Maar het lijkt er op dat Ethereum de laatste tijd een sterkere opwaartse beweging vertoond dan Bitcoin. Analisten vragen zich dan ook af Ethereum op termijn Bitcoin zal gaan inhalen qua marktwaarde en daarmee de grootste cryptomunt wordt. Veel cryptofanatici wachten dan ook op de ‘Flippening’.


The Flippening

Met ‘The Flippening’ wordt gedoeld op het moment waarop Ethereum Bitcoin van de troon stoot als grootste cryptomunt. Dit hypothetische moment waarop Ethereum dan de Bitcoin inhaalt qua marktwaarde, wordt ook wel de ‘Flippening’ genoemd. De grootste kans voor deze ‘Flippening’ lag echter nog steeds in 2017. Op 18 juni van dat jaar lag de Marketcap van Ethereum het dichtst bij die van Bitcoin. De kans op een ‘Flippening’ neemt de laatste maanden wel steeds meer toe doordat Ethereum kleinere negatieve uitslagen laat zien en grotere positieve uitslagen dan Bitcoin. Daarnaast zijn velen van mening dat Ethereum nog altijd ondergewaardeerd is.


Ethereum nog steeds ondergewaardeerd?

De reden waarom velen denken dat Ethereum nog steeds ondergewaardeerd is, is het feit dat het Ethereum netwerk al tijden veel sterker groeit dan dat van Bitcoin. Vooral bedrijven uit de non-fungible token (NFT) en decentralized finance (DeFi) sectoren maken steeds meer gebruik van het Ethereum netwerk. Verder wordt aan Ethereum nog steeds hard gesleuteld. Zo is men op het moment hard bezig over te schakelen naar ETH 2.0 (Ethereum 2.0).


Ethereum netwerk maakt vorderingen

Bij de ETH 2.0 update verruild Ethereum onder andere het POW-model (Proof Of Work) voor het POS-model (Proof Of Stake). Dit zal het energiegebruik bij het minen van Ethereum sterk ten goede komen, wat een enorme impuls voor Ethereum zou kunnen opleveren, aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt, ook bij het minen van cryptocurrencies.

Daarnaast is Ethereum van plan een klein percentage Ethereum munten te ‘burnen’, ofwel te vernietigen. Het gaat dan om ETH welke Ethereum zelf ontvangt als commissie over verkopen, dus geen zorgen dat uw ETH straks opeens verdwenen is. Het vernietigen van ETH munten is dat de waarde van de resterende munten automatisch hoger wordt. En dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen die in het bezit is van Ethereum. Bent u dat nog niet? Ethereum kopen kan nog altijd.

Ethereum heeft meer plannen voor de toekomst bekend gemaakt, en lijkt daarmee (nog steeds) innovatiever dan Bitcoin op het moment.

VorigeOnline handel het afgelopen jaar fors toegenomen
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter