Persoonlijke lening of toch op krediet lenen?

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een leningvorm waarbij het bedrag in één keer opgenomen wordt. Bij deze lening staat de looptijd, termijnbedrag en de rente vast. Hierdoor weet u precies waar u aan toe bent voor de duur van de lening. De looptijd van een persoonlijke lening ligt tussen de 6 maanden en 120 maanden.

Een persoonlijke lening geeft weinig vrijheid binnen het lenen. Omdat alles bij het afsluiten is vastgelegd is het vrijwel onmogelijk om extra geld te lenen. Ook vervroegd aflossen wordt over het algemeen “bestraft” met een boete van gemist rente.

Het termijnbedrag bestaat uit twee delen, een stuk rente en een stuk afbetalen. Hoe verder uw looptijd is hoe meer u zult betalen aan aflossing, dit omdat het geleende bedrag afneemt en er dus minder rente verschuldigd is.

Bij het afsluiten van deze leningsvorm wordt de rente vastgelegd voor de gehele periode. Dit is gunstig als u kunt afsluiten tegen een laag rentepercentage omdat de rente tijdens de gehele periode vast staat. Mocht de rente voor deze leningsvorm hoog zijn zal dit voordeel direct een nadeel worden omdat u tijdens de gehele periode een hogere rente zult betalen.
Jaarlijks zult u een overzicht ontvangen van de bank met hierop het jaaroverzicht van het afgelopen jaar met hierin de specificaties van afgeloste bedragen en betalingen.


Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet zorgt u voor een stukje financiële ruimte.Dit kunt u bijvoorbeeld gebruiken om een onverwachte tegenvaller op te vangen of om een buitenkans te kunnen benutten.

Met een doorlopend krediet heeft u dus altijd geld achter de hand. Hierbij wordt alleen rente betaald over het opgenomen bedrag. Over het algemeen genomen zal de bank u maandelijks een overzicht sturen van uw lening. Hierdoor weet u altijd precies hoeveel u nog kunt opnemen.

Bij het afsluiten van deze lening spreekt u met de bank een maximum leenbedrag af. Hierna kunt u zelf bepalen hoeveel, wanneer en waarvoor u uw financiële ruimte inzet. De looptijd van deze lening staat niet vastgesteld op een einddatum. Dit komt omdat u ook het reeds afgeloste bedrag weer kunt inzetten. Hierdoor is een doorlopend krediet een zeer flexibele manier van lenen waarbij u zeer eenvoudig over het krediet kunt beschikken.

U lost het opgenomen bedrag in maandelijkse termijnen af. In het termijnbedrag wordt zowel de variabele rente opgenomen als de aflossing van het geleende bedrag. U kunt zelf de keuze maken binnen de verschillende maandelijkse bedragen. De looptijd kan zeer variabel zijn. Dit zal afhangen van de huidige rentestand en het totaal opgenomen bedrag binnen het krediet. Uiteraard is het mogelijk om extra af te lossen zonder extra kosten.

Rente is alleen verschuldigd over het opgenomen bedrag. Jaarlijks zult u een overzicht ontvangen van de bank met hierop het jaaroverzicht van het afgelopen jaar met hierin de specificaties van afgeloste bedragen en betaalde rente.

VorigeWaarom crypto casino's betrouwbaar zijn
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter