Mobiel beleggen wint aan populariteit

Geld beleggen via een app op je smartphone gebeurt steeds vaker. Heel verwonderlijk is dat niet. Onze mobieltjes zijn namelijk altijd dicht bij ons in de buurt en de keuze in apps die gebruikt kunnen worden om online te beleggen, wordt steeds groter. Naast de apps van de grotere banken zoals de Rabobank en ING, zijn er ook verschillende nieuwe partijen actief op deze markt. De beschikbare apps worden daarnaast ook steeds vollediger. Dat wil zeggen dat een mobiele app tegenwoordig bijna hetzelfde kan als een standaard desktopversie.


Steeds meer apps beschikbaar

Mobiel beleggen doe je door een beleggingsapp te downloaden. Daarvan zijn er inmiddels enkele honderden beschikbaar voor zowel Android als IOS devices. Kwalitatief zijn deze apps erg verschillend. Zo biedt de ene app gratis analytische tools terwijl de ander hiervoor een bepaald bedrag rekent. Daarnaast zijn ook de (transactie)kosten erg verschillend. Uiteindelijk is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je de mobiele app lekker vindt werken. Maar omdat er een boel mobiele brokers beschikbaar zijn, is het wel zo dat het uitzoeken van een geschikte app moeizaam kan verlopen.


Beleggen met kleine bedragen relatief duur

Sommige apps maken gebruik van wisselgeld, zoals de app van de Rabobank, Peaks. Daarmee wordt vervolgens belegd, maar over elke transactie worden wel transactiekosten gerekend. Die transactiekosten bestaan meestal uit een bepaald percentage, maar vaak worden er ook enige vaste kosten gerekend. Dat heeft tot gevolg dat wanneer de bedragen die belegd worden erg klein zijn, de kosten om te kunnen beleggen relatief hoog zijn. Het is dus wellicht handiger om de kleinere bedragen op te sparen en vervolgens een groter bedrag te beleggen.


Mobiele apps steeds vollediger

Van de beursvloer naar onze smartphone. De manieren waarop belegd kunnen worden zijn de laatste decennia sterk veranderd. De online platformen van veel brokers waren al erg goed op een normale computer. Deze bieden vaak alles wat je nodig hebt om te beleggen, van live koersen tot een groot scala aan analytische tools. De mobiele apps liepen lange tijd toch enigszins achter. Maar daar begint nu duidelijk verandering in te komen. De mobiele apps waarmee belegd kan worden doen tegenwoordig niet meer onder voor de online platformen. En met de opkomst van mobiele apps is het zelfs zo dat voor het online beleggen meer apps beschikbaar zijn dan standaard online platformen. Dat komt doordat partijen er bewust voor kiezen de focus te verleggen naar de mobiele markt.

VorigeBitcoin als onderpand bij een hypotheek
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter