Ripple verwelkomt nieuwe klant op xCurrent

De Chinese betalingsdienst LianLian zal zich gaan aansluiten op het Ripple netwerk. Dat werd op 7 februari duidelijk gemaakt op de website van Ripple. De nieuwe klant gaat gebruik maken van Ripple omdat zij gelooft dat dit de transactiekosten- en verwerkingssnelheid van internationale betalingen ten goede zal komen. LianLian wordt hiertoe aangesloten op xCurrent netwerk van Ripple.



LianLian maakt geen gebruik van XRP

Ripple biedt nieuwe klanten de keuze tussen de producten xCurrent en xRapid. Het verschil tussen deze platformen is dat op xRapid gebruik wordt gemaakt van XRP en op xCurrent niet. Dat houdt in dat LianLian dus geen gebruik zal gaan maken van XRP. En dat is dan weer jammer voor degenen die hadden gehoopt op een koersstijging van de XRP munt. Maar wie maakt er dan wél gebruik van het xRapid platform?



xRapid vs xCurrent

Momenteel heeft Ripple meer dan 100 klanten die gebruik (gaan) maken van xCurrent. En hoewel er meerdere bekendmakingen naar buiten gebracht zijn door Ripple over klanten die ook daadwerkelijk gebruik gaan maken van XRP via xRapid, maakt nog geen enkele klant van het bedrijf er daadwerkelijk gebruik van. Daar moet wel bijgezegd worden dat enkele partijen, waaronder Banco Santander (UK), al erg ver in de testfase zitten op xRapid. De verwachting is dan ook dat nog voor eind maart 2018 de eerste echte gebruiker van xRapid live gaat. End at zou dan uiteraard kunnen resulteren in een mooie koersstijging.

Al met al is het lastig in te schatten welke kant XRP op gaat. Een succes voor Ripple hoeft namelijk helemaal geen succes voor XRP te zijn wanneer deze munt niet gebruikt wordt. Hopelijk zal binnenkort duidelijk worden wat een grote klant die ervoor kiest XRP te gaan gebruiken in combinatie met xRapid, kan opleveren aan koerswinst voor XRP.

VorigeGeldvisie.com online
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter