Silicon Valley Bank investeert in Fireblocks

Er wordt hard gewerkt aan de adoptie van een nieuw financiële infrastructuur voor het Amerikaans bankwezen. Op deze wijze zullen ze in de toekomst relevant kunnen blijven of worden in de snel groeiende crypto sector met Bitcoin als anker. Een ongekende samensmelting en beginnende transitie van het oude systeem naar een nieuw meer gedistribueerd en decentraal financieel systeem vindt plaats. Amerikaanse banken willen nu allemaal een belangrijke rol blijven spelen als het gaat om bitcoin in het bijzonder en digitale activa in het algemeen. In dit kader kan men de zet van de Amerikaanse Silicon Valley Bank zien om een belang te nemen in Fireblocks. De toekomst van financiën is blockchain gebaseerd.

De Silicon Valley Bank, is een dochteronderneming van de SVB Financial Group. De bank heeft over de jaren meer dan 30.000 startups gefinancierd en behoort tot de lijst van de grootste banken in de Verenigde Staten.


Wat is Fireblocks precies?

Fireblocks heeft een digitaal betalings-en afwikkelingsplatform ontwikkeld voor instituties, vermogensbeheerders, fondsen en internationaal opererende banken. Deze kunnen met behulp van het Fireblocks platform en netwerk op een gereguleerde manier toegang te krijgen tot wel 30 verschillende crypto exchanges en meer dan 300 crypto assets. Fireblocks adviseert bijna de helft de top 70 van alle banken wereldwijd over crypto custody en afwikkelingsoplossingen; en werkt nu aan een pilot met vijf verschillende multinational banks die zo’n $20 miljard in vermogen onder beheer hebben.

In totaal haalde Fireblocks in een nieuwe fondsenwerving ronde zo’n $133 milljoen op. Hierbij zat ook een strategische investering van de zakenbank BNY Mellon bij. BNY Mellon zal met de Silicon Valley Bank over de infrastructuur beschikken om een rol te kunnen blijven spelen in de nieuwe digitale economie en infrastructuur waar het oude systeem zal naar verhuizen en waarbij bitcoin als een nieuwe beleggingsklasse wordt opgenomen en beschikbaar zal zijn.

In totaal heeft Fireblocks $179 miljoen in durfkapitaal opgehaald. Eerdere durfkapitalisten waren onder meer Swisscom Ventures, Paradigm en Galaxy Digital.

Met het nieuwe durfkapitaal kan de infrastructuur voor haar klanten verder worden uitgebouwd. FireBlocks heeft al meer dan $400 miljard in digitale activa afgewikkeld over het platform voor ongeveer 230 klanten. FireBlocks klanten zijn onder meer banken, fintech bedrijven, beleggingsfondsen, crypto exchanges (Gemini, Binance US) en kredietmarktplaatsen (BlockFi, NEXO).

Banken kijken niet toe, maar maken zich volop gereed voor de adoptie van een nieuw financieel systeem die door de komst van bitcoin is op gang gezet.

BRON: Beste Bank

VorigeWat doet een incasso bureau precies?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter