Hoe software leidt tot een besparing op personeelskosten

Het klinkt misschien in eerste instantie vreemd. Investeren in loon – en HR software om personeelskosten te besparen. Hoe dan? Als je meer te weten komt over deze geweldige softwaresystemen, ben je al snel overtuigd. Het maakt het werk van jouw personeel een stuk eenvoudiger. Daarbij wordt de kans op fouten ook sterk gereduceerd. Wat je uiteindelijk als bedrijf geld oplevert!

De loonadministratie is een intensieve werkklus

De loonadministratie is de laatste jaren sterk uitgebreid. Er moet rekening gehouden met een CAO, vakantiedagen, extra aanvullende voorwaarden die afgesproken zijn met een beoordeling – of sollicitatiegesprek....

Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Dit hoeft niet erg te zijn, maar wel als het je per fout vele euro’s kost. Zo kan het zijn dat het salaris van een werknemer te laag is vastgesteld. Bij een controle wordt dit vastgesteld. Het gevolg: duizenden euro’s aan loon die je als bedrijf alsnog voldoen moet.

Door de juiste loon software aan te schaffen, worden routine taken geautomatiseerd. Een verhoging van het salaris is zo iets wat de software zelf doorrekent. Als medewerker van de loonadministratie kun je jezelf zo toeleggen op zaken waar je expertise voor nodig is. Het maakt het werk makkelijker én leuker.

Een steuntje in de rug voor HR medewerkers met deze HR software

Door de krappe arbeidsmarkt, komt er ook een flinke druk op HR medewerkers te staan. Van het indienen van verlofaanvragen tot een goede doorvoering van het aantal verlofdagen.. Alles komt op het bord van de HR medewerker neer.

Met een systeem voor HR software wat de simpele routineklussen zelf berekend en doorvoert, komt er lucht. Om de inhoudelijke zaken aan te pakken die veel tijd vragen, maar waar je ook energie van krijgt. Daarbij is het ook fijn om te weten de software je helpt. Controles worden uitgevoerd om eventuele foutjes op te sporen en te verhelpen.

Van meerwaarde voor alle MKB en ondernemingen

Een MKB onderneming die snel en efficiënt werkt, is klaar voor een volgende stap. De stap om nog meer klanten te bereiken en te helpen. Om te groeien. Daarbij verstevig je jouw bedrijfspositie ten opzichte van je concurrenten. Met deze software lukt dat!

Tijdsbesparing, meer werkplezier en betere resultaten gaan hand in hand met de Loon en HR software. Slim gebruiken maken van de expertise van je medewerkers en ze niet meer vermoeien met kleine taken die met de hand moeten gebeuren.
Heb jij al een goed lopende loon – en HR software?

VorigeMeer doen met je passie voor de economie!
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter