Time management tips

Tijdens een dagje daytraden kun je snel de tijd uit het ook verliezen. Het verslavende aspect van geld verliezen en het vervolgens terug proberen te verdienen is iets wat bij iedereen bekend is. Het fenomeen van het verliezen van tijd, is iets wat men soms van ondergeschikt belang acht. Echter is er niets kostbaarder dan tijd; geld kun je immers terugverdienen, maar het terugverdienen van tijd is een complexere zaak. Totdat de tijdmachine eindelijk doorgang heeft gevonden, zul je het moeten doen met de gemiddeld 85 levensjaren die men doorgaans afdwingt. Naast het werken, eten en slapen is er soms nog weinig tijd over voor recreatie en andere zaken. Zodoende is het belangrijk dat je die resterende uren goed indeelt, hieronder zullen een aantal time management tips geopperd worden ter ondersteuning.


Plannen

Het plannend vermogen van de mens is iets wat ons onderscheidt van de mensapen. De prefrontale cortex zorgt ervoor dat wij toegang hebben tot hogere functies zoals het ordenen van onze tijd. Deze gave is iets waar wij ons niet altijd van bewust zijn en daarom bij deze: gebruik deze functie. Het maken van een grove weekplanning kan er al voor zorgen dat een overzicht snel gemaakt is. Tegenwoordig is elke laptop uitgerust met handige planningsfuncties waardoor je via de agenda van je laptop snel en gemakkelijk een overzicht kunt maken van de week. Via verschillende kleuren is het mogelijk om werk, slaap, recreatie enzovoort in te plannen. Dit voorkomt dat je dubbele afspraken hebt en daarnaast is het zo ook makkelijker om alle lege tijdsmomenten in te plannen. Hierdoor zul je niet meer klakkeloos naar het plafond blijven staren, maar maak je doelgericht plannen om je tijd effectief te besteden.


De agenda: je beste vriend?

Het gebruik van een agenda is hierboven aangeprezen, dan wel via de papieren variant ofwel via de laptop. Echter zijn er wel een aantal time management tips die in acht genomen moeten worden. Het is belangrijk om de planning niet overvol te maken. Het is nogmaals zonde om tijd niet nuttig te besteden en voor je uit te turen, maar hier en daar wat ruimte overlaten voor uitloop kan handig zijn. Het volgen van een training timemanagement kan ook een oplossing zijn.


De gouden tip

Allesomvattend is er een time management regel om in het achterhoofd te prenten: houd één agenda bij. Zorg dat alles gecombineerd is, voordat je thuis bezig bent met post-its en op werk met een papieren agenda aan de gang bent. Dit zorgt voor overzicht en duidelijkheid en zo zorgt het er uiteindelijk voor dat dat extra uurtje daytraden niet meer voor problemen hoeft te zorgen.

VorigeWaar moet je opletten bij het investeren van geld anno 2021?
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter