Voor- en nadelen van beleggen in goud

Vanwege inflatieproblemen zijn de meeste beleggers op zoek naar stabiele activa. Een van de beleggingen met een goed trackrecord is beleggen in goud. Wil je om deze reden gouden munten kopen? Veel beleggers houden van het verzamelen van goud omdat het veiliger is dan andere beleggingen zoals aandelen en obligaties. Goud is bestand tegen inflatie. Bovendien heeft deze investering een minimaal risico. Er zijn verschillende manieren om in goud te beleggen. Ten eerste kun je goud kopen in de vorm van munten of baren. Je kunt goudbaren en munten online of bij de plaatselijke dealer kopen. Daarnaast kun je ook in goud beleggen door mijnbouwaandelen te kopen. Voordat je besluit om in goud te beleggen, dien je hieronder de voor- en nadelen van het kopen van goudbaren en munten te bekijken.

Voordelen van goudinvestering

Goud is een type belegging dat verschillende voordelen biedt. Ten eerste is goudbelegging een afdekking tegen inflatie. Inflatie heeft geen invloed op de goudprijs. De prijs van goud heeft de neiging om te stijgen, zelfs als andere investeringen afnemen. Dus als je in goud belegt, heb je een stabiele portefeuille. Je hoeft geen vermogenswinstbelasting te betalen als je het niet verkoopt. Er zijn verschillende goudbeleggingen waaruit je kunt kiezen. Je zou geen fysiek goud moeten kopen. Je kunt namelijk gemakkelijk online in goud beleggen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor digitaal goud, goud beleggingsfondsen en goud ETF. Je kunt het type goudbelegging kiezen dat past bij je risicobereidheid. Een ander voordeel van beleggen in goud is de hoge liquiditeit. Wanneer je geld nodig hebt kun je het goud gemakkelijk verkopen.

Nadelen van goudinvestering

Hoewel beleggen in goud veel voordelen biedt, moet je je bewust zijn van de nadelen. Allereerst moet je voorzichtig zijn wanneer je fysiek goud als investering kiest. Met fysiek goud loop je het risico op diefstal. Opslag kan een groot probleem zijn. Het is dus beter om het goud in een bankkluis te bewaren. Houd er rekening mee dat je met een bankkluis jaarlijks een bedrag moet betalen. Ook krijg je geen rente en dividend uit de goudbelegging. Daarnaast is goud niet bedoeld voor korte termijn investeringen. Je moet jaren wachten als je wilt dat het goud in waarde stijgt.

Waar moet je op letten bij beleggen in goud?

Voordat je besluit om te investeren in goud, moet je rekening houden met de volgende punten. Als je kiest voor fysiek goud moet je kiezen voor goudbaren of munten. Het kopen van gouden sieraden is geen goede investeringsoptie. Je krijgt namelijk een lagere waarde wanneer je je gouden sieraden verkoopt. Voor een veiligere optie kun je ervoor kiezen om online in goud te beleggen. Houd er dan rekening mee dat beleggen in goud geen passief inkomen zal opleveren. Verder is er altijd een risico bij beleggen, ook in goud. De prijs van goud wordt bepaald door de internationale markt. Beleggen in goud is echter een slimme keuze als je op zoek bent naar een investering met een hoge liquiditeit. Je kunt het goud gemakkelijk verkopen wanneer je maar wilt.

VorigeJe verlies beperken met Crypto traden met behulp van een bot
Volgende
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter